lauantai 31. lokakuuta 2009

Isoja vihreitä miehiä Isossa-Britanniassa?Ison-Britannian lehdistö kertoi taas viljaympyröistä ja ufoista. Tämä Wikipedian kuva ei liity tapaukseen.Joel Kontinen

Yleensä kuvittelemme vihreitä miehiä pieniksi, mutta eräs brittipoliisi kertoo nähneensä kolme yli 183-senttistä vaaleahiuksista avaruusoliota. Hän sanoi näiden tutkineen viljaympyrää Silbury Hillin tienoilla Wiltshiressä.

Kun poliisi lähestyi miehiä, näille tuli kiire. Blondiolennot pakenivat paikalta ällistyttävän nopeasti. Ihminen ei kykene liikkumaan niin vikkelästi, hän väittää.

Poliisi raportoi myös nähneensä ufon. Hänen esimiehensä eivät halua kommentoida asiaa.

Tapaus sattui jo heinäkuun alussa, mutta lehdistö kertoi siitä vasta hiljattain. Poliisin nimeä ei paljastettu.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun viljaympyrät yhdistettiin ufoihin ja avaruusolentoihin. Monesti tällainen yhteys on kuitenkin temmattu tuulesta.

Gary Bates kertoo teoksessaan Alien Intrusion ufojen lisäksi myös viljaympyröistä. Vuonna 1991 Doug Bower ja Dave Chorley tulivat paljastaneeksi, että he olivat taiteilleet kuvioita viljapeltoihin jo viidentoista vuoden ajan. He sanoivat tehneensä 250 ympyrää, joista jotkin olivat varsin mutkikkaita.

Bower ja Chorley tekivät esimerkiksi Weetabixin ja Mitsubishin mainoksia peltoihin ja saivat pian myös jäljittelijöitä. Erääseen viljapeltoon ilmestyi teksti We are not alone (Emme ole yksin).

Batesin mukaan pienet vihreät miehet olisivat kirjoittaneet “You are not alone”, jos he olisivat olleet asialla.

Populaarimedia kertoo ufoista ja avaruusolennoista niin usein, että monet ovat alkaneet pitää niitä todellisina. Onko siis ihme, että viljaympyrät ja oudonnäköiset hahmot tulkitaan todisteiksi ulkoavaruudesta tulleiden olentojen olemassaolosta?

Monille Tähtien sota ja Apinoiden planeetta ovat tutumpia kuin Mooseksen kirjoitukset. Ufoista näyttää tulleen heille korvikeuskonto.

Ufoilla on myös vahva evoluutiokytkentä. Jos uskomme, että elämä on syntynyt sattumalta maapallolla, mikä estää meitä uskomasta, että universumi on täynnä pieniä vihreitä miehiä, jotka haluavat ottaa meihin yhteyttä?

Mutta jos uskomme, että planeettamme on ainutlaatuinen ja että Jumala on luonut elämän, suhtaudumme huomattavasti skeptisemmin ufoihin ja avaruusolentoihin.


Lähteet:

Bates, Gary. 2004. Alien Intrusion. Green Forest: Master Books.

Jamieson, Alastair. 2009. UFO alert: police officer sees aliens at crop circle. Daily Telegraph. (20.10.) http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/ufo/6394256/UFO-alert-police-officer-sees-aliens-at-crop-circle.html