sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Nuorta grafiittia vanhoissa kallioissaTämänkin kallion iästä on monia arvioita. Nuorimman ja vanhimman arvion ero on 1, 75 miljoonaa vuotta.
Joel Kontinen

”Nuorta grafiittia vanhoissa kallioissa” kuulostaa Creation – lehden otsikolta, mutta tällä kertaa asialla on ScienceDaily, joka on tunnettu vankkumattomana evoluution puolustajana.

Boston Collegen apulaisprofessori Dominic Papineau kollegoineen julkaisi hiljattain Nature Geosciencessä tutkimuksen Kanadan Hudsoninlahden alueen muinaisista kallioista.

Tutkijat arvelevat, että kalliossa oleva grafiitti on useita miljoonia vuosia nuorempi kuin itse kallio. (Grafiitti on yksi hiilen allotrooppisista muodoista.)

Itse kallion arvellaan olevan 3,8 – 4,2 miljardia vuotta vanha. Ilmeisesti hiilen löytyminen näin vanhasta kalliosta ei sovi yhteen tieteen valtavirran paradigman kanssa, joten tutkijat uskovat, että grafiitin on täytynyt tulla sinne myöhemmin.

Maapallon elämä on hiilipohjaista. Evoluutioon perustuvan mallin mukaan elämä ei ole voinut syntyä liian aikaisin, joten liian vanha hiili aiheuttanee ongelmia. Selityksiä siis tarvitaan.

Hiili on sikäli kiinnostava aine, että esimerkiksi timanteissa, jotka myös ovat hiiltä, on hiili-14:ää. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että miljardien vuosien ikäisiksi arvioidut timantit voivat olla korkeintaan kymmeniätuhansia vuosia vanhoja.

Todellisessa elämässä koira heiluttaa häntää. Joissakin ideologioissa häntä heiluttaa koiraa.Lähde:

Young Graphite in Old Rocks Challenges the Earliest Signs of Life ScienceDaily 21.5.2011.