sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Kirkoissa luetaan tänään - Koraania!Muslimit eivät ymmärrä ristin merkitystä. Kuva Wikipediasta.Joel Kontinen

Interfaith Alliance on amerikkalainen kristillinen järjestö, joka pelkää, että Koraanin polttaminen tahrasi kristittyjen maineen Lähi-idässä. Järjestö aikoo hyvittää muslimien kokeman vääryyden pyytämällä islaminoppineita lukemaan Koraania kirkoissa tänään 26. kesäkuuta.

Kirkoissa on tänä vuonna esimerkiksi jo ehditty juhlia Charles Darwinia, joten sama meno näyttää jatkuvan.

Evoluution tavoin myös islam vastustaa kristinuskon keskeisiä oppeja. Islam kieltää kolminaisuuden, Jeesuksen sovituskuoleman ja ylösnousemuksen.

Hadithien eli Muhammedin elämää käsittelevän perimätiedon mukaan islamia levittäessään muslimit voivat valehdella, ja he saavat tappaa luopiot eli ne, jotka hylkäävät islamin.

Koraanin käsitys naisista ei ole kovin mieltä ylentävä. Miehellä on esimerkiksi lupa lyödä vaimoaan: ”Jos pelkäätte vaimonne olevan uppiniskainen, varoittakaa häntä, välttäkää häntä vuoteessa ja lyökää häntä, mutta jos hän sitten tottelee teitä, älkää ahdistako häntä enää.” (Koraani 4:34).

Muslimit tuskin päästävät kristittyjä lukemaan Raamattua moskeijoihin, joten Interfaith Alliancen hanke lähinnä hämmentää niin kristittyjä kuin muslimejakin.

Lähteet:

A Project of Interfaith Alliance and Human Rights First. Interfaith Alliance.

Koraani. 1997. 2. painos. Suom. Jaakko Hämeen-Anttila. Bantam Books.

Opposing bigotry towards Islam. Carm.org