keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Christianity Today moninkertaistaa Aadamin ja Eevan pitäessään kiinni teistisestä evoluutiostaAnswers in Genesiksen näkemys Aadamista ja Eevasta on raamatullinen. Samaa ei voi sanoa Christianity Todayn viritelmästä.

Joel Kontinen

Christianity Today, Billy Grahamin vuonna 1956 perustama evankelinen lehti, on kesäkuussa pohtinut evoluution ja kristinuskon yhteensovittamista. Lehti tunnustaa pääkirjoituksessaan, että darvinistinen evoluutio haastaa Genesikseen perustuvan uskon ihmisestä Jumalan kuvaksi luotuna olentona.

CT niin ikään myöntää, että Jeesuksen lunastustyö oli vastaus Aadamin syntiin.

Lehti ei kuitenkaan halua tehdä pesäeroa naturalistisiin tieteenselityksiin vaan muistuttaa lukijoilleen Kopernikuksesta, Galileosta ja B. B. Warfieldistä, 1900-luvun alun teologista, joka omaksui teistisen evoluution, sekä paavi Johannes Paavali II:sta, joka myös omaksui osittain darvinistisen näkemyksen elämän synnystä.

Christianity Today yrittää joka tapauksessa pitää kiinni Aadamista ja Eevasta. Lehti muisti, että koska Raamattu toisinaan käyttää kansasta sen johtajan nimeä (Israel, Kanaan), sen mielestä Aadam ja Eeva voisivat olla varhaisen ihmispopulaation johtajia.

CT:n valinta on valitettava. Ratkaisua ei voi perustella Raamatulla, vaikka kuinka lukisi rivien välistä.

Lehden näkemys perustuu täysin vanhentuneisiin tietoihin esimerkiksi ihmisen ja simpanssin geneettisestä samankaltaisuudesta. Kaiken lisäksi meillä ei koskaan ole ollut niin paljon pätevää evoluutiokritiikkiä kuin nyt, 150 vuotta Darwinin jälkeen.Lähde:

No Adam, No Eve, No Gospel. Christianity Today 6.6. 2011.