torstai 30. kesäkuuta 2011

Hamasin poika Suomessa: ”Islam on oman ideologiansa vanki”"Hamasin poika" kävi hiljattain Suomessa.


Joel Kontinen


Mosab Hassan Yousef kulki pitkän tien kiviä heittelevästä arabipojasta ensin Israelin vakoojaksi ja sitten kristityksi. Hänen elämäkertansa nimi Hamasin poika juontuu siitä, että hänen isänsä oli Hamasin hengellinen johtaja.

Kesäkuun loppupuolella Mosab Hassan Yousef kävi Suomessa. Hän vieraili esimerkiksi eduskunnassa, Huomenta Suomi –ohjelmassa ja helluntaiherätyksen juhannuskonferenssissa Keuruulla.

Huomenta Suomi –ohjelmassa haastattelija Lauri Karhuvaara yritti kuvata palestiinalaiset ja Hamasin mahdollisimman myönteisessä valossa, mutta Mosab Hassan Yousefin suorasukaiset vastaukset saivat hänet häkeltymään.

Hamasin poika luonnehti islamia esimerkiksi valheeksi ja sanoi muslimien väkivaltaisuuden perustuvan Koraaniin ja Muhammedista kertovaan perimätietoon ja siis kuuluvan oleellisesti islamiin.

Hänen mukaansa Lähi-idän ongelmat eivät niinkään ole poliittisia vaan ideologisia. Palestiinalaiset pyrkivät tuhoamaan Israelin, joten Israelilla on oikeus puolustautua.

Mosab Hassan Yousef ei tällä kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki Israelin toimet olisivat kritiikin yläpuolella.

Hamasin pojan mukaan avain ristiriitojen ratkaisuun on Jeesuksen käsky rakastaa vihollisia.

Lähteet:

Launonen, Lari. 2011. ”Hamasin poika” Mosab Hassan Yousef Suomessa: ”Oma kansani on islamin suurin uhri”. RV 26/2011 (29.6.), 12–13.

Hamasin pojan haastattelu MTV:ssä 21.6/2011.