sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Varsieväkala - elävä fossiili, joka elää satavuotiaaksiVarsieväkala Latimeria chalumnae on tunnetuimpia eläviä fossiileja.
Joel Kontinen

Darvinistit uskoivat, että varsieväkala Latimeria chalumnae eli dinosaurusten kaudella ja kuoli sukupuuttoon 65 miljoonaa vuotta sitten. Menneiden sukupolvien evolutionistit pitivät sitä maa- ja vesieläinten välimuotona.

Vuonna 1938 ensimmäinen varsieväkala löytyi Intian valtamerestä elävänä. Tämä muutti darvinistista käsitystä huomattavasti.

Sittemmin tutkijat ovat löytäneet useita satoja eläviä varsieväkaloja.

Hans Fricke kollegoineen tutki Komorien saarten vesissä eläviä varsieväkaloja 21 vuoden ajan käyttäen sukellusvenettä apunaan. Tutkijat julkaisivat tuloksensa hiljattain Marine Biology –lehdessä.

Komorien saarten lähistöllä asustelee 300-400 Latimeriaa noin 160-200 metrin syvyydessä. Tutkijat pystyivät lukuisilla sukelluksillaan tunnistamaan niistä yli 140 yksilöä. He myös panivat merkille, että vuosittain syntyi hyvin vähän varsieväkaloja ja noin 4,4 prosenttia populaatiosta kuoli. Aikuisia kaloja ilmeni osapuilleen saman verran kuolleiden tilalle.

Fricke ja kollegat päättelivät näkemänsä perusteella, että Latimeriat vanhenevat perin hitaasti ja elävät yli satavuotiaiksi.

Evolutionistit uskovat, että Latimeria ei juurikaan ole muuttunut 380 miljoonaan vuoteen. Se on tunnetuimpia eläviä fossiileja.

Darvinistisen kertomuksen mukaan 380 miljoonassa vuodessa pitäisi ehtiä tapahtua paljon enemmän.


Lähde:

Kaplan, Matt. 2011. Coelacanths Can Live Past 100, Don't Show Age? National Geographic News (7.6).