sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Perin outoja väitteitä Huffington PostissaHuffington Post suosii apinatarinoita.
Joel Kontinen

The Huffington Post on vasemmalle kallistunut nettilehti, jossa darvinistista evoluutiota ei ole lupa epäillä. Hiljattain Jonathan Dudley kirjoitti pitkähkön artikkelin, jonka otsikko jo kertoi, mistä kenkä puristaa.

Dudley lainaa Christianity Todayn varsin epäkristillisiä pohdintoja evoluutiosta juttunsa aluksi.

Kristinusko edellyttää evoluution hyväksymistä”, hän väittää. Hän lainaa myös teologi Charles Hodgeä, joka Charles Darwinin päivinä (vuonna 1859) sanoi, että Raamattua tulee tulkita tieteen avulla.

Ajatus on kutakuinkin absurdi. Darvinistinen evoluutio on pyrkimys selittää kaiken elävän olemassaolo ja monimuotoisuus ilman Jumalaa. Evoluutiossa kuolema on viikatemiehen tavoin läsnä jo alussa. Raamatun mukaan luomakunta oli kaikin puolin hyvä, kunnes Aadamin ja Eevan synti toi kuoleman ja kärsimyksen maailmaan.

Selitysmallit ovat siis toistensa vastakohtia. Toisin kuin BioLogosin Francis Collins ja Karl W. Giberson uskovat, Jumalan lisääminen ateistiseen malliin ei tee siitä teististä.

Dudleyn juttu ajautuu myös tieteellisesti metsään. Hän esimerkiksi sanoo, ettei radiohiiliajoitus voi saada meitä uskomaan 4, 5 miljardia vuotta vanhaan maapalloon, jos uskomme, että Jumala on luonut maailman näyttämään vanhalta.

Hiili-14:n puoliintumisaika on noin 5 700 vuotta, joten sillä ei voida millään mitata miljardeja vuosia vanhoja kohteita. Sitä paitsi C-14:llä voidaan mitata vain orgaanisia muinaisjäänteitä, esimerkiksi eläinten fossiileja.

Jumala ei myöskään luonut maailmaa näyttämään vanhalta. Dudley on lukenut luomismalliin sellaista, jota siellä ei ole.
Lähde:

Dudley, Jonathan. 2011. Christian Faith Requires Accepting Evolution. The Huffington Post.(18.6.).