perjantai 29. huhtikuuta 2011

David Wilkerson menehtyi rajussa nokkakolarissaDavid Wilkerson (1931-2011). Kuva Wikipediasta.
Joel Kontinen

Kun David oli palvellut omaa sukupolveaan Jumalan tahdon mukaan, hän nukkui pois” (Ap. t. 13:36). Näin Gary Wilkerson kirjoitti isästään David Wilkersonista tämän blogissa.

Keskiviikkona 27. 4. David Wilkerson joutui vaimonsa Gwenin kanssa rajuun nokkakolariin, jossa hän menehtyi välittömästi. Rouva Wilkersonin odotetaan toipuvan vammoistaan täysin.

David Wilkerson (1931-2011) tuskin kaipaa esittelyjä. Sadattuhannet suomalaiset muistavat ainakin hänen teoksensa Risti ja linkkuveitsi, joka on aikamme tunnetuimpia kristillisiä kirjoja.

Hän olisi täyttänyt 80 vuotta ensi kuussa.

Wilkerson painotti Jumalan rakkautta ja pyhyyttä niin julistuksessaan kuin elämässäänkin. Rakkaus sai hänet lähtemään nuorena saarnamiehenä narkomaanien ja jenginuorten pariin elämään evankeliumin todeksi.

Vihasta kiehuva jengijohtaja Nicky Cruz uhkasi tappaa hänet, mutta kuten Juokse poika juokse kertoo, risti voitti linkkuveitsen.

Ilman David Wilkersonia meillä ei täälläkään olisi teetupatyötä.

Jumalan pyhyys sai hänet puhumaan menestysteologian ylilyöntejä ja äärikarismaattisia lieveilmiöitä vastaan. Hän esimerkiksi neuvoi seurakuntalaisiaan pysyttelemään loitolla Rodney Howard-Brownen tilaisuuksista.

Vuonna 1987 David Wilkerson perusti Times Square Churchin New Yorkiin ja toimi sen pastorina vuoteen 2002 saakka. Yli 8000-jäseninen seurakunta auttoi tuntuvasti köyhistä köyhimpiä niin Amerikassa kuin muuallakin, esimerkiksi Etelä-Afrikan orpoja ja Pietarin katulapsia.

Wilkersonin julistus oli aina Kristus-keskeistä.

Vuonna 1973 hän näki näyn, joka sittemmin julkaistiin myös kirjana The Vision (suom. Näky).

Vaikka Wilkerson painotti toistamiseen, että hän ei ole profeetta, hän ennusti useita asioita, joista monet ovat jo toteutuneet:

· Rautaesirippu kaatuu
· Oudot sääilmiöt yleistyvät
· Talous romahtaa
· Homoseksuaalisuus yleistyy siinä määrin, että monet kirkkokunnat alkavat vihkiä homoja papeiksi
· Kristittyjä aletaan pilkata ja vainota länsimaissa

Osa näistä kuulosti liian hurjilta väitteiltä vielä vuonna 1973, jolloin ilmaston tiedettiin viilenevän ja rautaesiripun pysyvän ikuisesti paikallaan.

Viimeisessä blogikirjoituksessaan David Wilkerson kehotti lukijoitaan: ”Pidä kiinni uskostasi. Seiso lujana hänen Sanassaan. Tässä maailmassa ei ole muuta toivoa.


Lähteet:

Pulliam Bailey, Sarah. 2011. David Wilkerson Killed in Car Crash Christianity Today (27.4.).

Wilkerson, David. 1974. The Vision. New York: Pyramid Communications.