tiistai 5. huhtikuuta 2011

Nyky-Suomi: Koraanin polttamista paheksutaan, mutta kristillisiä arvoja halveksitaanLehdistö ei juurikaan suosi kristillisiä arvoja.


Joel Kontinen


Kun pienenpieni amerikkalainen seurakunta polttaa Koraanin, Aamulehti katsoo aiheelliseksi tuomita teon pääkirjoitussivullaan.

Kukaan sivistynyt ja järkevä ihminen ei voi hyväksyä -- -- toisen uskonnon räikeää ja tietoista loukkaamista” Aamulehti kirjoittaa.

Mutta kun kristillisiä arvoja loukataan räikeästi ja tietoisesti – tästähän homoagendassa ja ”sukupuolineutraalissa avioliitossa” pohjimmiltaan on kyse - Aamulehti asettuu niiden puolelle, jotka haluavat romuttaa kristinuskon vaikutuksen Suomessa.

Lisäksi lehti tuomitsee ne, jotka haluavat puolustaa perinteisiä, Raamattuun perustuvia arvoja.

Siinä missä Koraanin polttaminen oli ajattelematon teko, joka olisi saanut jäädä tekemättä, Raamatun arvojen polkeminen Suomessa on täysin harkittua.

Jos toimittajat olisivat oppineet jotain historiasta, he tuskin niin innokkaasti liputtaisivat homoseksuaalien puolesta. Koko länsimainen hyvinvointi kumpuaa kristillisestä maailmankuvasta ja protestanttisesta etiikasta.

Esimerkiksi islam olisi kovin mielellään tulossa kristinuskon tilalle. Sitäkö media haluaa?


Lähde:

Vuorikoski, Veikko. 2011. Tunarien taistelu. Aamulehti 5.4. A2.