lauantai 9. huhtikuuta 2011

Tuulahdus Brežnevin ajalta: Sensuuri iskee – SuomessaRisti herättää pahennusta nyky-Suomessa. Kuva Wikipediasta.Joel Kontinen


Kun ihmiset kerääntyivät vaatimaan muutoksia Egyptiin, maan hallitus reagoi kieltämällä Al Jazeera –televisiokanavan toiminnan. Yksinvaltiaat ovat kautta historian vaientaneet opposition, koska heidän mielestään muita näkemyksiä ei tarvita.

Suomi on jo pitkään saanut nauttia yhden oikean opin monopolista. Vielä muutama vuosikymmen sitten kaikkea sitä, mikä tuli idästä, pidettiin edistyksellisenä, kun taas taantumus oli linnoittautunut pahaan länteen. Kultaisessa Neuvostoliitossa ei nähty pienintäkään epäkohtaa. Siellä ei ollut köyhyyttä eikä edes liikenneonnettomuuksia.

Näin meille kerrottiin.

Nyky-Suomessa ei enää sensuroida kommunismiin kriittisesti suhtautuvien ääntä, mutta sensuuri ei ole kadonnut minnekään:

- Helsingin Sanomat on jo jonkin aikaa harrastanut itsesensuuria poistamalla IRR-TV:n SuomiTV:lle tuottamat ohjelmat ohjelmasivuiltaan.
- Älä alistu –kampanja synnytti ennennäkemättömän kohun. Kampanjan vastustajien mukaan kristillinen totuus ei sovi Suomeen.

Tällaisesta sensuurista nousee mieleen vakava kysymys: elämmekö edelleenkin Brežnevin aikaa, jolloin valtakuntaan sopi vain yksi ”totuus”?

Valitettavasti tuo ”totuus” syrjii kristittyjä, myös näin Mikael Agricolan päivänä. Kirjasuomen isä olisi tuskin mielissään kansakuntamme tilasta.