sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Darwinia ja Malthusia ihannoivan pyssymiehen kävi huonosti

Joel Kontinen

Ideoilla on seurauksia, ja huonoilla ideoilla on huonoja seurauksia. Media kertoi meille äskettäin James Leestä, joka marssi vaatimuksineen tiedeohjelmistaan tunnetun Discovery Channelin päämajaan ja otti panttivankeja.Lee pitää ihmisiä kaiken pahan alkuina ja juurina, parasiitteinä, jotka turmelevat maapallon. Hän vaati tiedekanavaa esittämään enemmän evoluutio-ohjelmia: ” Puhukaa evoluutiosta. Puhukaa Malthusista ja Darwinista, kunnes typerät ihmiset tajuavat, mistä on kysymys!”

Leen kävi huonosti. Poliisi ampui hänet, ennen kuin hän ehti vahingoittaa panttivankejaan.

Valtamedia on ollut varsin vaitonainen Leen evoluutiokytkennästä ja painottanut hänen muita äärinäkemyksiään. Darwinia ei kuitenkaan pitäisi suojella totuuden kustannuksella.

Kommentoidessaan tapausta David Klinghoffer kirjoittaa:

Tarkoitukseni ei tietenkään ole väittää, että darvinismi tekee ihmisistä hulluja tai mitään sellaista vaan yksinkertaisesti osoittaa, niin kuin olen ennenkin tehnyt, että darvinistinen teoria kummasti viehättää joitain ihmisiä, jotka ovat joko sekopäisiä tai pahoja tai molempia. Tämä totuus tukahdutetaan kerta toisensa jälkeen, mutta se pysyy totena.”

Klinghoffer luettelee joukon viime vuosien tapauksia, joissa Charles Darwinin opin omaksuneet yksilöt syyllistyivät äärimmäisen epätoivoisiin tekoihin. Hän mainitsee Holocaust Memorial Museumin ampujan James von Brunnin, Columbine high schoolin ampujan Eric Harrisin ja Jokelan koulusurmaaja Pekka-Eric Auvisen. Hän myös mainitsee historian henkilöitä, esimerkiksi Josef Mengelen, jotka saivat vaikutteita darvinismista.

Johtuisivatko epätoivoiset teot siitä, että Darwin ei juurikaan anna ihmisille toivoa?


Lähde:

Klinghoffer, David. 2010. James J. Lee, Hostage-taker and Darwinist. Evolution News & Views. (1.9.)