perjantai 1. tammikuuta 2010

Outo väite: Israelilaiset leikkivät mini-MengeleäBrittikansanedustaja yhdistää israelilaiset Auschwitzin pahamaineiseen lääkäriin. Kuva Wikipediasta.
Joel Kontinen

Totuus on propagandasodan ensimmäisiä uhreja, ainakin silloin, kun kyseessä on Israel ja palestiinalaiset. Hiljattain Ison-Britannian parlamentin jäsen George Galloway, joka on tunnettu palestiinalaissympatioistaan, yhdisti Israelin Josef Mengeleen, Auschwitzin pahamaineiseen lääkäriin, joka teki kokeita keskitysleirin vangeilla.

Gallowayn mukaan israelilaiset ovat järjestelmällisesti ottaneet palestiinalaisvangeilta elimiä kertomatta tästä näiden omaisille.

Galloway perusteli väitettään Ruotsin TV:n taannoisella raportilla, jossa fakta ja fiktio sekoittuivat paksuksi puuroksi. Hän sanoo kuitenkin saaneensa tukea teesilleen palestiinalaisilta.

Kymmenisen vuotta sitten Israelissa nousi suuri häly siitä, että lääkärit olivat ottaneet elimiä muutamilta kaatuneilta israelilaissotilailta sekä kuolleilta siviileiltä, sekä juutalaisilta että arabeilta, kertomatta tästä näiden omaisille. Hallitus asetti tutkimuskomission ottamaan asiasta selvää, ja tämän seurauksena elinten luovuttamista alettiin valvoa entistä tiukemmin.

Tämän jälkeen ilmaantui kaksi epäilyttävää tapausta. Kolme miestä, joista kaksi oli Israelin kansalaisuuden saanutta palestiinalaista, yritti myydä munuaisia ja muita elimiä luvatta. Kolmas oli Ukrainassa pidätetty israelilainen kirurgi, joka joutuu vielä pitkään lukemaan tiilenpäitä pyhän maan vankilassa.

Israel ei siis missään vaiheessa tehnyt kokeita elävillä palestiinalaisilla, ottanut näiltä elimiä tai surmannut ketään tätä tarkoitusta varten. Munuaiset ja muut elimet olivat peräisin kuolleilta israelilaisilta ja palestiinalaisilta.

Mengele puolestaan teki kokeita elävillä vangeilla. Gallowayn rinnastus on täysin harhaanjohtava. Taustalle saattaa piillä antisemitismiä.

Lähteet:

Galloway, George. 2009. Dark echoes of Holocaust. Daily Record (28.12.) http://blogs.dailyrecord.co.uk/georgegalloway/2009/12/dark-echoes-of-holocaust.html

Israel Reiterates Hard Line on Illegal Organ Trafficking Following Revelations of Decade-old Case. The Israel Project. (21.12. 2009.) http://www.theisraelproject.org/site/apps/nlnet/content2.aspx?c=hsJPK0PIJpH&b=3587015&content_id=%7B428A17E4-5043-4712-83D4-1037E77FF4B9%7D¬oc=1

Israelis "Playing Mini-Mengele". Honest Reporting (29.12.)
http://www.honestreporting.com/articles/45884734/critiques/new/Israelis_Playing_Mini-Mengele.asp