sunnuntai 24. tammikuuta 2010

New Scientist pohtii, miten avaruusolioiden kanssa tulisi viestiäNew Scientist pohdiskelee, miten ET:tä tulisi lähestyä. Samaa mietittiin jo 1970-luvulla, kun ensimmäinen viesti avaruusolioille lähti pitkälle vaellukselleen. Kuva: NASA.Joel Kontinen

Uusin New Scientist eksyy välillä varsin kauaksi empiirisestä tieteestä. Lehdessä pohditaan, miten avaruusolioita tulisi lähestyä. Miljoonia dollareita, euroja ja puntia maksanut elonmerkkien etsiminen avaruudesta eli SETI-hanke (search for extraterrestrial intelligence) ei ole tuottanut tulosta. ET:t pysyttelevät yhtä vaiti kuin filistealaisten muinainen jumala Dagon.

Toimittaja Stephen Battersby joka tapauksessa arvelee, että ET:t ovat sosiaalisia olentoja, joilla on ainakin silmät ja jonkinlaiset raajat ja että he (vai pitäisikö sanoa ne?) syövät lihaa ja lisääntyvät suvullisesti.

Skeptikoksi tunnustautuva Michael Shermer myös spekuloi jokin aika sitten, miltä ET:t näyttävät.

Battersby ei kerro sitä, että meillä ei ole ensimmäistäkään todistetta siitä, että ET:itä olisi edes olemassa.

Usko ufoihin ja avaruusolioihin on seuraus darvinistisesta evoluutiosta. Evolutionisti uskoo, että kun elämä syntyi ja kehittyi sattumalta maapallolla, sen on täytynyt kehittyä myös muualla.

Mutta elämän syntyyn tarvitaan muutakin kuin vettä. Tarvitaan informaatiota ja sen lähettäjää. Lisäksi elämä voi syntyä vain elävästä, joten Genesiksen malli on huomattavasti loogisempi kuin abiogeneesi eli spontaani synty tai panspermia eli näkemys, jonka mukaan elämä on tullut tänne ulkoavaruudesta.Lähteet:

Battersby, Stephen. 2010. Exolanguage: do you speak alien? New Scientist 2744 (20.1.).
http://www.newscientist.com/article/mg20527441.300-exolanguage-do-you-speak-alien.html?full=true

Battersby, Stephen. 2010. The face of first contact: What aliens look like. New Scientist 2744 (20.1.).
http://www.newscientist.com/article/mg20527441.400-the-face-of-first-contact-what-aliens-look-like.html?full=true