sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Erilainen museoJoel Kontinen

Yleensä luonnontieteiden museot markkinoivat evoluutiota ja miljoonia vuosia. Viime toukokuun lopussa avattu Answers in Genesis –järjestön Creation Museum eroaa edukseen darvinistisesta linjasta ja osoittaa, että Jumala on luonut kaiken olevan – ja vielä kuudessa päivässä.

Kaikkivaltiaana Hänellä oli siihen täysi oikeus.

AIG:n Creation Museum ei ole ainoa Raamatun historiaa ja sen luomiskertomusta uskollisesti kuvaava museo USA:ssa. Esimerkiksi Institute for Creation Research (ICR) –järjestön Museum of Creation and Earth History Santeessa Kaliforniassa on toiminut jo usean vuosikymmenen ajan.

AIG:n luomismuseo herätti laajaa huomioita myös Suomen viestimissä, kun se avattiin viime vuoden toukokuussa. Evolutionistit kiukuttelivat tapansa mukaisesti, mutta se vain lisäsi museon suosiota.

Kävijämäärät ovat ylittäneet odotukset reippaasti. Yli 300 000 kävijää tutustui museoon vuonna 2007 eikä sen suosio ole juurikaan laantunut tänä vuonna. Huhtikuun alussa alkuviikosta pihalla oli pitkä jono ennen aamukymmentä.

Museo sijaitsee Kentuckyssä lähellä Cincinnatin lentokenttää. Museo on pitkälti AIG:n johtajan Ken Hamin idea. Australialainen Ham, entinen luonnontieteiden opettaja, halusi saada museon, joka ei olisi pullollaan darvinistista propagandaa.eläviä fossiileja


Museo kuvaa Raamatun historiaa alusta loppuun. Luomista seurasi syntiinlankeemus, vedenpaisumus ja Baabelin kieltensekoitus. Jumala ratkaisi syntiongelman antamalla Poikansa kuolla ristillä ja lopulta Hän luo uuden taivaan ja uuden maan. Englanniksi näistä vaiheista saadaan näppärästi seitsemän c-kirjaimella alkavaa tapahtumaa (creation, corruption, catastrophe, confusion, Christ, cross, consummation).Moni jäi kyydistä


Museossa on eläviä kilpikonnia, oikeita fossiileja ja liikkuvia dinosauruksia sekä tasokas planetaario. Vaihtuvat esitykset ovat koskettavia. Esimerkiksi Men in White – animaatiota katsellessa päälle aivan oikeasti ryöppysi ripaus vettä, kun siinä kuvattiin vedenpaisumusta.

Tällainen museo pitäisi saada myös Suomeen.
Museon kotisivut