lauantai 11. heinäkuuta 2015

Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeusneuvosto puoltaa perinteistä perhemallia


Rouva Eleanor Roosevelt katselee ihmisoikeuksien julistuksen espanjankielistä tekstiä. Kuva: Franklin D Roosevelt Library website, public domain. YK päätti äskettäin selvin luvuin puoltaa perinteistä perhekäsitystä.

Joel Kontinen

Aikamme tiedonvälitys on melko valikoivaa. Kun USA:n korkein oikeus päätti, että osavaltioiden pitää kunnioittaa toisessa osavaltiossa solmittua homoliittoa, uutiset levisivät kulovalkean tavoin ympäri maailmaa.

Mutta kun Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeusneuvosto päätyi kokouksessaan 26.5. selvästi puoltamaan perhettä – ja nimenomaan perinteistä yhden miehen, yhden naisen ja heidän jälkeläistensä muodostamaa yhteiskunnan perusyksikköä – valtamedia ei jaksanut innostua asiasta.

YK teki päätöksensä samalla viikolla kuin USA omansa. Neuvosto päätti luvuin 26–14 antaa tukensa perinteiselle perhemallille. Kuusi jäsenvaltiota äänesti tyhjää, ja Kuuba ei osallistunut. Suurin osa Aasian, Afrikan ja Itä-Euroopan maista puolsi ehdotusta, kun taas USA ja useat Länsi-Euroopan valtiot äänestivät vastaan.

Suomi ei tällä haavaa ole ihmisoikeusneuvoston jäsen.

Eurooppa on muutenkin suhtautunut varsin nurjasti kristinuskosta kumpuaviin arvoihin.

Neuvosto korosti, että perhe on yhteiskunnan perusyksikkö ja että yhteiskunnan ja valtion tulee suojella perhettä.

Sateenkaaripolitiikan kannattajat eivät ihastuneet päätökseen vaan pitivät sitä syrjivänä.

YK:n ihmisoikeusneuvosto ei aina ole ollut kovin suoraselkäinen. Se on selvästi suosinut palestiinalaisia Israelin kustannuksella. Mutta tällä kertaa päätös oli oikea.


Lähde:

Weatherbe, Steve. 2015. UN passes ‘unprecedented’ pro-family resolution, outraging sexual radicals. LifeSiteNews (9.7.).