torstai 23. heinäkuuta 2015

Stephen Hawking ja kaverit pistävät 100 miljoonaa dollaria ulkoavaruuden elämän etsintään


Stephen Hawking tuskin laittaa omia rahojaan likoon.

Joel Kontinen

Evoluutioon perustuvan naturalistisen /materialistisen maailmankuvan mukaan elämän pitäisi syntyä spontaanisti liki kaikkialla, missä se suinkin on mahdollista.

Materialistin on vaikea uskoa, että olisimme yksin maailmankaikkeudessa.

Vaikka jotkut sanovat nähneensä avaruusolioita, kukaan ei tähän mennessä ole vielä kuullut pienistä vihreistä miehistä. Länsimaat ovat surutta käyttäneet veronmaksajien rahoja pyrkiessään löytämään edes jonkinlaisia viestejä muilta galakseilta.

Turhaan.

Äskettäin fyysikko-sijoittaja Juri Milner, Stephen Hawking ja SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) -pioneeri Frank Drake julkaisivat Royal Societyn eli Ison-Britannian tiedeakatemian kokouksessa 10 vuoden hankkeen, jolla tehostetaan älyllisen elämän etsintää ulkoavaruudesta.

Hankkeen hintalappu on vaivaiset 100 miljoonaa USA:n dollaria eli noin 91 miljoonaa euroa.

Tutkijat suunnittelevat käyttävänsä suuria radioteleskooppeja USA:ssa ja Australiassa ja toivovat kuulevansa edes jotain.

Hawking, joka sanoo uskovansa, että fysiikan lait ovat voineet synnyttää maailmankaikkeuden, arvelee, että jossain päin kosmosta älykkäät olennot tarkkailevan maapallon elämää.

Mutta fysiikan lait vain kuvaavat todellisuutta. Ne eivät voi synnyttää elämää. Elämä syntyy vain elävästä.

Materialistille elämän synty on mysteeri, mutta ratkaisu ei ole kaukana. Se on luettavissa kirjasta, jonka nimi on Genesis (eli Ensimmäinen Mooseksen kirja).


Lähde:

Geggel, Laura. 2015. Is E.T. Calling? Massive Search Will Scour Cosmos for Intelligent Aliens. Live Science (20.7.).