keskiviikko 25. elokuuta 2010

Uusin apinatarina Aamulehdessä: Kun geeni heräsi kuolleistaUusi testamentti kertoo Lasaruksen herättämisestä. Johannes Flandersilaisen maalaus 1500-luvulta. Kuva Wikipediasta. Evolutionistit uskovat hieman erilaiseen ylösnousemukseen.Joel Kontinen

Voiko kuollut geeni herätä henkiin? Darvinistisen evoluution mukaan se voi. Vesa Vanhalakka kirjoittaa tuoreessa Aamulehdessä:

Kuoleman piti olla peruuttamaton tapahtuma. Nyt hämmästellään sitä, että monitaitoiset geenit näyttävät hallitsevan jopa ylösnousemuksen.”

Vanhalakka viittaa viime viikolla Sciencessä julkaistuun tutkimukseen, jossa kerrottiin lihasrappeutumataudin FSHD:n geneettisestä alkuperästä. Richard Lemmers Leidenin yliopistosta ja kollegat kehittivät mallin, joka auttaa ymmärtämään FSHD:n syntyä.

Vanhalakka puolestaan laati Aamulehteä varten sopivan evoluutionkytkennän ylösnousemuksineen päivineen. Hän kuvailee evolutionistien ongelmaa näin:

Ihmisen perimästä vain noin 1,5 prosenttia on proteiineja eli valkuaisaineita koodaavia geenejä. Geeniensäätelyalueita on toinen mokoma. Muu meri on ristitty roska-dna:ksi, siellä lilluu valtava määrä tavaraa, jolla ei pitänyt olla juurikaan käyttöä.”

Miten darvinistiset tiedemiehet päättelivät, että ihminen on täynnä roskaa ja surkastumia?

Darvinistisen selitysmallin omaksuneet biologit ovat pitäneet roskana sitä, mitä he eivät ole ymmärtäneet. Jo vuonna 2003 Scientific Americanissa todettiin, että tiedemiesten kyvyttömyys ymmärtää intronien eli proteiineja koodaamattomien geenijaksojen funktio saattaa hyvinkin osoittautua molekyylibiologian historian suurimmaksi virheeksi.

Mutta antaa Vanhalakan jatkaa:

Nyt tämän ’itsekkään’ dna:n alueella uskotaan olevan mitä moninaisempia elämän ja sen kehittymisen kannalta tärkeitä rakenteita ja toimintoja. Roska-dna:n alueella on myös paljon kuolleita geenejä, geenifosssiileja. Ne ovat geenejä, jotka ovat evoluution myötä ja lajien kehittyessä käyneet tarpeettomiksi, kun niiden koodaamia ominaisuuksia ei ole enää tarvittu.”

Mutta yksi tällainen lasarusgeeni on äskettäin kuulemma noussut kuolleista. Ilmiölle on tosin huomattavasti loogisempikin selitys.

Nyt on pikemminkin käynyt niin, että kun ”roska-DNA” alkaa jo käsitteenä olla kuollut ja kuopattu, darvinistiset selitykset käyvät tarpeettomiksi.

FSHD:n synnyttävän geenin ei siis tarvitse nousta kuolleista, koska se ei ole vielä ehtinyt edes kuolla.


Lähteet:

Gibbs, Wayt W. 2003. The unseen genome: gems among the junk. Scientific American 289:5, 26–33 (marraskuu 2003).

Lemmers, Richard J. L. F. ja muut. 2010. A Unifying Genetic Model for Facioscapulohumeral Muscular Dystrophy. Science 329: 5994. (20.8.) http://www.sciencemag.org/cgi/content/abstract/science.1189044v1.

Vanhalakka, Vesa. 2010. Kuollut geeni heräsi henkiin. Aamulehti 25.8., 17.