maanantai 2. elokuuta 2021

Marsissa ei ole vettä, tiedemiehet kertovat

 


Kuva: NASA/GSFC. 

Joel Kontinen

Evolutionistien etsikää vettä, sieltä löytyy elämää -kampanja on vaihteeksi ottanut kohteeksi Marsin. Marsin pinnalta kerran löydetyt vesijäämät voivat olla piilossa muutamassa pienessä järvessä Punaisen planeetan etelänavan alapuolella, ja uuden tutkimuksen mukaan lisää saattaa olla olemassa. 

Nyt evolutionistit epäilevät, että Mars saattoi olla järvien peitossa noin 4 miljardia vuotta sitten. Vuosikymmenien ajan tutkijat ovat epäilleet, että vesi piilee Marsin polaaristen jääkerrosten alapuolella, aivan kuten täällä maapallolla,

Tiedemiehet ovat jo vuosia pohtineet, mikä voisi olla Marsin planeetan eteläpolarikannen alla sen jälkeen, kun kirkkaat tutkaheijastukset löydettiin ja alun perin liitettiin veteen.

Mutta nyt Geophysical Research Letters -lehdessä julkaistu uusi tutkimus, jota johtavat Yorkin yliopiston Lassonde -tekniikan korkeakoulun planeetatieteilijät, asettaa tämän teorian lepäämään ja osoittaa ensimmäistä kertaa, että toinen materiaali on todennäköisesti vastaus.

Isaac Smithin, Kanadan tutkimusjohtajan, Lassonden teknillisen korkeakoulun maa- ja avaruustieteen apulaisprofessorin ja Planetary Science Institute -tutkijan johtama tutkimus käyttää useita todisteita osoittaakseen, että savimineraalit eli smektiitit, yleinen savityyppi, voivat selittää kaiken havainnoista.

 "Siitä lähtien, kun tiedeyhteisölle raportoitiin ensimmäisen kerran mahdollisesta vedestä Marsissa, se on osoittanut skeptisyyttä hypoteesin suhteen ja viimeaikaisissa julkaisuissa kyseenalaistettiin, oliko edes mahdollista, että Marsissa olisi nestemäistä vettä", Smith sanoi. Paperit vuosina 2018 ja 2021 osoittivat, että suolan ja lämmön määrä, joka tarvitaan jään sulattamiseen Marsin napajäätiköllä, vaatisi paljon enemmän kuin Mars tarjoaa. Viimeaikaiset todisteet, jotka osoittavat, että nämä tutkahavainnot ovat paljon yleisempiä - paikkoista, joissa olisi vielä vaikeampia jään sulaa - asettaa ajatuksen vedestä kyseenalaiseksi.

Lähde:

Study: York U planetary scientist puts Mars lake theory on ice with new study that offers alternate explanation University of  York 29.7.