maanantai 15. marraskuuta 2010

Kun Aadam vanheni 50 000 vuotta: Progressiiviset kreationistit ja ihmiskunnan ikäProgressiiviset kreationistit eivät luota yksin Moosekseen. Kuva Wikipediasta.Joel Kontinen


Progressiivinen kreationismi on näkemys, jonka mukaan Genesiksen luomisviikko kesti miljoonia vuosia. Etenkin amerikkalainen Reasons to Believe –järjestö markkinoi tätä pitkän aikavälin luomista, joka on teologisesti erittäin ongelmallista.

Vielä vuonna 2005 astronomi Hugh Ross ja biokemisti Fazale Rana tiesivät, että Jumala loi Aadamin noin 50 000 vuotta sitten. Tämä osoittautui varsin ongelmalliseksi ratkaisuksi, koska esimerkiksi Australiasta on löydetty aboriginaalien fossiileja, jotka on ajoitettu huomattavasti vanhemmiksi ja Etiopiasta on kaivettu H. sapiensin pääkallo, jota myös pidettiin paljon vanhempana kuin 50 000 vuotta.

Uusimmassa Reasons to Believen uutiskirjeessä Fazale Rana sanoo, että Aadam ja Eeva luotiin noin 80 000 – 120 000 vuotta sitten.

Progressiivinen kreationismi on muutenkin ongelmallinen luomisnäkemys. Sen mukaan esimerkiksi Floresin ihminen ja neandertalilaiset olivat sieluttomia apinaihmisiä.

Mikään Raamatussa ei viittaa siihen, että apinaihmisiä olisi koskaan ollut olemassakaan.

Se ei myöskään tue progressiivista luomista.


Lähde:

Rana, Fazale. 2010. Were They Real? The Scientific Case for Adam and Eve. New Reasons to Believe 2:4, 4-6.