tiistai 30. lokakuuta 2012

Estelle: haavelaivan propagandalastiEstelle herättää yhä keskustelua. Kuva: Kuva: Ohto Kokko, Wikipedia.


Joel Kontinen


Aamulehti yllätti. Toimittaja Kari Huovialan artikkelin otsikko Haavelaivan propagandalasti jo viittasi siihen, että lehti pyrkii tällä kertaa tekemään muutakin kuin kuvailemaan Gazan palestiinalaisten kurjuutta.

Sana maailmanparantaja toistuu Huovialan tekstissä tiheästi – eikä aina kovinkaan myönteisessä merkityksessä.

Huoviala luettelee Estellen lastin:

48 betonilaattaa, viisi polkupyörää, kaksi pyörätuolia, viisi paria kainalosauvoja, viisi kaiutinta, viisi kosketinsoitinta, kolmet stereot, viisitoista projektoria, lasten kenkiä, uimapukuja, noin sata jalkapalloa, noin 40 puutuolia ja 20 arabiankielistä lastenkirjaa.”

Huoviala toteaa, että Estellen tuomiset eivät voineet sanottavasti lieventää Gazan 1,5 miljoonan asukkaan ahdinkoa. Hän ehdottaa, että Estellen tarkoitus oli pikemminkin ärsyttää Israelia kuin auttaa palestiinalaisia:

Israelin näkökulmasta nämä Gazan saarron murtajat tekevät työtä islamistisen Hamas-liikkeen puolesta. Hamas vastustaa palestiinalaiskysymyksen rauhanomaista ratkaisemista. Sen tavoitteena on Israelin valtion tuhoaminen ja islamistisen valtion perustaminen.

Gazan alueelta Hamasin sotilaallinen siipi on ampunut tuhansia raketteja israelilaisten siviilien niskaan. Se on myös lähettänyt itsemurhapommittajia Israeliin
.”

Huoviala sanoo, että Israel on saartanut Gazan, jotta Hamas ei pystyisi hyökkäämään Israelin kimppuun.

Miksi hyvää tarkoittavat maailmanparantajat eivät painosta Hamasia? Saartoa ei tarvittaisi, jos Hamas tunnustaisi Israelin olemassaolon oikeuden, luopuisi terrorismista ja sitoutuisi Lähi-idän rauhanprosessiin.”

Ehkäpä maailmanparantajien pitäisi välillä parantaa myös omia näkemyksiään, koska maailma ei edelleenkään parane antisemitismillä.

Lähde:

Huoviala, Kari. 2012. Haavelaivan propagandalasti. Aamulehti 29.10., B21.