keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Luomisusko ei ole sokea vaan se perustuu Raamattuun ja tieteeseen, luomisseminaarissa todettiin


Turun OPKO:n järjestämän luomisseminaarin puhujat Lennart Saari, Tero Haapsaari ja Pekka Reinikainen. Kuva: Tero Haapsaari.

Joel Kontinen

Usko voi olla sokea, mutta luomisusko ei ole tällaista uskoa. Se perustuu sekä Raamattuun että tutkittuun tieteelliseen tietoon. Tämä kävi ilmi Turun OPKO:n (Ev.-Lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen) tiistaina 30.10. järjestämässä luomisseminaarissa.

Seminaarissa BBA Tero Haapsaari käsitteli Jeesuksen näkemystä luomisesta, evoluution huonoja seurauksia sekä teistisen evoluution ja aukkoteorian ongelmallisuutta.

Dosentti Lennart Saari luennoi uskon ja tieteen suhteesta. Hän painotti, että ennen Darwinia tiede pyrki etsimään ilmiöiden parhaan selityksen, mutta 1800-luvulta alkaen tiede on etsinyt parasta naturalistista selitystä. Tällaiset selitykset eivät valitettavasti ole välttämättä totta.

Lääkäri Pekka Reinikainen käsitteli hienosäätöä, jota näemme esimerkiksi maailmankaikkeudessa, aurinkokunnassamme ja solun nanotasolla. Tämä puhuu ihmeellisestä suunnittelusta.

Seminaarin luennot:
Kuuntele Pekka Reinikaisen luento täältä.


Tero Haapsaaren kotisivut