lauantai 13. lokakuuta 2007

Umpilisäke ei olekaan surkastuma

Joel Kontinen


Lääkärit ovat vuosien saatossa poistaneet tuhansittain umpilisäkkeitä, joita on pidetty tarpeettomina. Nyt Journal of Theoretical Biology julkaisi Duken yliopistossa tehdyn tutkimuksen jossa kävi ilmi, että lääkärit ovat monesti tehneet turhaa työtä: umpilisäke onkin tarpeellinen. Se varastoi hyvänlaatuisia bakteereja, joita tarvitaan ruoansulatuselimissä.[1]

Darvinistisen käsityksen mukaan ihminen on täynnä surkastumia, jotka ovat jäänteitä hänen eläimellisestä esihistoriastaan. Vuonna 1900 surkastumia arveltiin olevan 180,[2] mutta vähitellen biologisen tiedon karttuessa yhä useammalle ”jäänteelle” on löydetty käyttöä.

On huomattu, että kyse onkin ollut ennakkoasenteeseen perustuvasta oletuksesta eli koska ihminen on polveutunut apinan kaltaisesta olennosta ja alun perin ameban tapaisesta yksisoluisesta, oli syytä olettaa, että ihmiseen on jäänyt turhia osia. Valitettavan usein darvinistiset ennakkoluulot ovat hidastaneet lääketieteen kehitystä.

Kreationistit sen sijaan ovat alusta lähtien uskoneet, ettei ihmisissä ole surkastumia. Uuden tutkimuksen mukaan he siis ovat jälleen kerran olleet ajastaan edellä. ”Roska-dna:lle” on käymässä samalla tavalla.

On loogisempaa uskoa, että Jumala, joka loi kaiken hyväksi, ei toheloinut luomistyössään, kuin pitää uusdarvinisia alati muuttuvia kertomuksia totena.Viitteet:
[1] Associated Pess. 2007. Appendix May Produce Good Bacteria, Researchers Think. 5. 10. 2007. http://www.foxnews.com/story/0,2933,299779,00.html


[2] Bergman, Jerry ja Howe, George. 1993. “Vestigial Organs” Are Fully Functional. Kansas City: Creation Research Society, x.