torstai 18. lokakuuta 2007

James Watson: Afrikkalaiset eivät ole yhtä kehittyneitä kuin eurooppalaiset

Joel Kontinen

Nobelisti James Watson on herättänyt kohua Isossa-Britanniassa väittämällä, että afrikkalaiset eivät ole yhtä kehittyneitä kuin eurooppalaiset.[1] Watson, joka selvitti DNA:n rakenteen yhdessä Francis Crickin[2] ja Maurice Wilkinsin kanssa, palkittiin lääketieteen Nobelilla vuonna 1962.

Sunday Times –lehden haastattelussa tohtori Watson sanoi, että hän on pessimisti Afrikan suhteen. Hän vetosi testeihin, jotka ovat osoittaneet, että afrikkalaiset eivät ole yhtä älykkäitä kuin eurooppalaiset. Watson käsittelee rotujen eroja myös ensi viikolla julkaistavassa kirjassa, jossa hän väittää, että valkoisten ja mustien älylliset erot johtuvat evoluutiosta, joka on erottanut rodut maantieteellisesti toisistaan.[3]

Evolutionistit ovat ennenkin ilmaisseet rasistisia kannanottoja. Esimerkiksi Charles Darwinin näkemykset roduista ovat varsin kiinnostavia (ks. edellinen kirjoitus). Evolutionistien näkemyksiä kannattaa verrata Raamatun opetukseen Apostolien teoissa (17: 26): ”Hän (Jumala) on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta.” On siis vain yksi ihmisrotu - Aadamin jälkeläiset.

Viitteet:
[1] Milmo, Cahal. 2007. Fury at DNA pioneer's theory: Africans are less intelligent than Westerners. The independent 17.10.2007. http://news.independent.co.uk/sci_tech/article3067222.ece
[2] Crickilläkin oli omituisia näkemyksiä. Hän uskoi, että elämä ei ole voinut kehittyä maapallolla, joten sen on täytynyt tulla tänne avaruudesta.
[3] “There is no firm reason to anticipate that the intellectual capacities of peoples geographically separated in their evolution should prove to have evolved identically. Our wanting to reserve equal powers of reason as some universal heritage of humanity will not be enough to make it so."