keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Asia Bibi vapautuu kuolemantuomiosta


Asia Bibi. Kuva: The Voice of the Martyrs.
Joel Kontinen

Pakistanin korkein oikeus on kumonnut Asia Bibin saaman rangaistuksen ja syytteen jumalanpilkasta. Nyt yhdeksän vuoden vankeuden jälkeen Asia Bibi on vapautettu.

Korkeimman oikeuden presidentti Mian Saqib Nisar luki tuomion ja sanoi, että korkeimman oikeuden tuomio on kumottu, ja että Asia Bibi voidaan vapauttaa, jos häntä ei syytetä muista rikoksista.

Asia Bibi on pakistanilainen kristitty, joka on joutunut viettämään jo monia jouluja vankeudessa. Tätä 47-vuotiasta viiden lapsen äitiä syytetään jumalanpilkasta. Syyte sai alkunsa varsin pienestä: kesäkuussa 2009 hän oli tarjonnut musliminaisille kulhollisen vettä.

Muslimit pillastuivat. Heistä kristitty oli saastuttanut kulhon. Kohta he paisuttelivat tapahtunutta ja näkivät siinä jumalanpilkkaa, etenkin kun hän oli sanonut: “Meidän Kristuksemme uhrasi elämänsä ristillä meidän syntiemme vuoksi. - - Meidän Kristuksemme elää.”

Pakistanilaiset muslimit tulkitsivat tämän jumalanpilkaksi, koska heidän mielestään Jeesus ei voinut sovittaa syntejä eikä myöskään kuolla.

Asia Bibi oli yksi 200 miljoonasta kristitystä, jotka kärsivät uskonsa vuoksi.

Äskettäin myös Turkissa amerikkalainen pastori Andrew Brunsonia vapautettiin. Esimerkiksi Sudan ja Iran ovat myös vaarallisia maita kristityille.

Vaikka kuolemaan tuomittu sudanilaislääkäri Meriam Yahia Ibrahim ja amerikkalaisiranilainen pastori Saeed Abedini pääsivätkin vapauteen, monet kristityt ovat tulevana jouluna edelleenkin vankilassa uskonsa vuoksi.

ACLJ on sinnikäästi puolustanut Asia Bibiä, ja nyt, yli 800,000 ihmisen toiveesta hän on vapaa. Mutta muistakaa häntä. Pakistanin kaduilla voi tapahtua mitä tahansa.


Lähde:

Sekulow, Jordan. 2018. Supreme Court of Pakistan Overturns Blasphemy Conviction and Death Sentence – Christian Mom Asia Bibi Freed. ACLJ (31.10.).