sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Kristittyjä syrjitään Isossa-Britanniassa - kohta myös Suomessa?Vapaa-ajattelijat haluaisivat poistaa kristilliset symbolit julkisin varoin ylläpidetyistä rakennuksista. Kuva Wikipediasta.Joel Kontinen


Tuoreessa mielipidekirjoituksessa Asko Alajoki luettelee maita, joissa kristittyjä vainotaan: Afganistan, Pakistan, Egypti ja Intia. Listaan olisi voinut lisätä vielä ainakin Pohjois-Korean, Saudi-Arabian, Irakin, Kiinan, Iranin, Eritrean ja Vietnamin.

Afganistanissa entistä musliminaista uhkaa kuolemantuomio, koska hän kääntyi kristityksi. Myös monet muut islamilaiset maat epäävät kristityiltä uskonnonvapauden.

Jeesuksen seuraajia ei syrjitä yksinomaan muslimimaissa tai kommunistien hallitsemissa valtioissa. Intian hindut eivät välttämättä pidä siitä, että kristityiksi kääntyneet kastittomat saavat samat oikeudet kuin muutkin ihmiset.

Euroopassa kristittyjä syrjitään etenkin Isossa-Britanniassa. Viime vuoden lopussa The Telegraph mainitsi esimerkiksi seuraavat tapaukset:

· Ihmissuhdeneuvoja Gary McFarlane sai potkut kieltäydyttyään antamasta neuvoja homopariskunnalle.
· Bed & Breakfast – paikan omistaja Susanne Wilkinson sai syytteet evättyään homoparilta mahdollisuuden yöpyä samassa huoneessa.
· Lastenlääkäri Sheila Matthews menetti paikkansa kunnan adoptiolautakunnassa, koska hän ei suostunut suosittelemaan homopareja adoptiovanhemmiksi.
· Sairaanhoitaja Shirley Chaplin siirrettiin osastolta toimistotehtäviin, koska hän ei suostunut luopumaan krusifiksista, jota hän piti kaulassaan.

Ison-Britannian tie on huolestuttava siinäkin mielessä, että Suomi on menossa samaan suuntaan. Maahanmuuttajien pelosta koulussa ei kohta uskalleta pitää joulujuhlaa ja vapaa-ajattelijoiden pelosta päiväkotien rukoukset ovat vaarassa. Kaiken kukkuraksi media loukkaa mieluummin tunnustavien kristittyjen kuin homoseksuaalien oikeuksia.

Miksi ihmeessä Suomi muun Länsi-Euroopan tavoin häpeää kristillisiä juuriaan? Meidän olisi hyvä pitää mielessä, että länsimainen vapaus, koulutus ja hyvinvointi ovat seurausta kristinuskosta. On mieletöntä sahata sitä oksaa, jolla itse istuu.

Lähteet:

Alajoki, Asko. 2011. Kristittyjen syrjintä uhka Suomessakin. Aamulehti 9.1., B17.

Roberts, Laura. 2010. The Christians who felt discriminated against. The Telegraph (27.12.)