torstai 31. joulukuuta 2015

Totuus maksaa: Miss Puerto Rico tiputettiin missikisoista, kun hän sanoi, että islamin jumala ei ole kristinuskon Jumala


Islam ei tunnusta Jeesuksen sovituskuolemaa.Joel Kontinen

Richard Dawkins saa kaikessa rauhassa kirjoitella kristinuskon vastaisia kirjoja, mutta kun missi rohkenee sanoa Twitterissä, että islamin jumala ei ole kristinuskon Jumala, siitä nousee melkoinen metakka.

Destiny Velez, vuoden 2015 Miss Puerto Rico, pistettiin syrjään, kun hän vastasi filmintekijä Michael Mooren tviittiin, jossa tämä väitti meidän kaikkien olevan muslimeja.


Neiti Velez on oikeassa. Islam kieltää kristinuskon perusoppeja, esimerkiksi Jeesuksen jumaluuden ja kuoleman. Koraani ei tunne sovitusta, vaan siinä kerrotaan täysin vaihtoehtoinen kertomus.

Islamilaisen käsityksen mukaan Jeesus, joka oli pyhä profeetta, ei voinut kärsiä ristinkuolemaa, vaan Jumala vapautti Hänet siitä ja Juudas Iskariot kuoli Hänen puolestaan. Jumala otti Jeesuksen suoraan taivaaseen.

Hylätessään Jeesuksen jumaluuden islam tulee samalla myös hylänneeksi sovituksen. Muslimilla ei ole ketään, johon hän voisi turvautua saadakseen syntinsä anteeksi. Hänen täytyy vain luottaa siihen, että Allah, Armollinen Armahtaja, olisi hänelle armollinen.

Mutta hän ei voi koskaan olla siitä täysin varma.

On hyvä muistaa, että apostoli Paavali ei myöskään ollut poliittisesti korrekti. Hän sanoi, että muiden jumaluuksien palvojat palvoivat pahoja henkiä:

Epäjumalien palvelijat uhraavat pahoille hengille eivätkä Jumalalle, enkä halua teidän joutuvan yhteyteen pahojen henkien kanssa.” (1. Kor. 10:20).

Kristinusko eroaa kaikista muista uskonnoista siinä, että se perustuu yksin armoon. Me emme voi pelastaa itseämme seremonioilla tai hyvillä teoilla. Jumala on jo tehnyt kaiken puolestamme. Meidän ei tarvitse kuin uskoa.

Tämä on valovuosien päässä islamin kaltaisesta lakiuskonnosta.


Lähde:

Judge, Mark. 2015. Miss Puerto Rico Suspended for Tweets: 'Islamic God is NOT the Same God as Christians & Jews' CNS News (21.12.).