keskiviikko 25. joulukuuta 2019

Australian pääministeri ja muut ausstit eivät pidä Greta Thunbergistä

Kuva; Anders Hellberg, CC BY-SA 4.0.


Joel Kontinen

Kun on 16, niin se mitä sanoo muista, on taatusti totta. Greta Thunbergia vaivaa olettamus, että kaikki, minkä hän uskoo olevan totta, on totta kaikille. Mutta se, mitä Greta Thunberg nyt sanoo Australiasta ei ole aussien mieleen.

Hän sanoo Twitterissä:

"Edes tämän kaltaiset katastrofit eivät näytä tuovan mitään poliittisia toimia. Kuinka tämä on mahdollista?

Koska emme silti pysty muodostamaan yhteyttä ilmastokriisin ja lisääntyneiden äärimmäisten säätapahtumien ja luonnonkatastrofien, kuten #AustraliaFires, välillä.
Tämän on muututtava
."

Hän viittaa siihen, että Australian hallitus on syypää paloihin, Näin sanoi Peta Credlin Australian metsäpaloista:

"Victoriassa vuonna 1851 mustan torstain tulipalot tappoivat noin 12 ihmistä, ja niiden uskotaan tuhonneen viisi miljoonaa hehtaaria eli noin kaksinkertaisen alueen, joka on tähän mennessä palannut NSW:ssä. Myös Victoriassa vuonna 1898 tapahtuneessa punaisen tiistain tulipalossa kuoli 12 ihmistä ja se tuhosi noin 2000 rakennusta. Viktoriassa palot helmikuun ja maaliskuun 1926 aikana tappoivat 60 ihmistä. Vuoden 1939 mustan perjantain palot, jotka jatkuivat myös yli kaksi kuukautta, tappoivat 71 ihmistä. Vielä vuonna 1944 yhden kuukauden mittaisessa Viktoriassa sattuneessa tulipalossa kuoli lähes 20 ihmistä. Vuonna 1967 Tasmanian mustan tiistain palossa kuoli 62 ihmistä. Tuhkakeskiviikkona vuonna 1983 tulipaloissa Victoriassa ja Etelä-Australiassa kuoli 75 ihmistä ja tuhoutui noin 2500 kotia. Ja vuonna 2009 Victoriassa mustana lauantaina kuoli 173 ihmistä ja tuhoutui noin 4500 rakennusta.

Vuonna 1908 kirjoitetussa runossa sanotaan:

Rakastan auringon polttamaa maata
laajojen tasankojen maa
uljasten vuoriston maata
kuivuus ja tulvivat sateet
.”

Myös pääministeri Scott Morrison ei ollut ilahtunut ruotsalaisen ilmastohankkeesta. Hän sanoi, että australialaisten etu on ruotsalaistyttöä suurempi syy painottaa, että hän tekee sen, mikä on oikein australialaisille.

Lähde,

Lifson, Thomas. 2019.. Greta Thunberg Australian prime minister calls out Greta Thunberg for capitalizing on bushfires. Lite Site News (24. 12.),