perjantai 6. tammikuuta 2023

USAn urheilijan sydämen pysähdys saattoi aiheuttua covid-19 lääkkeestä

 

Kuva: AFD. Joel Kontinen

STT raportoi amerikkalaiseta jalkapallosta Damar Hamlinista

”Damar Hamlin on sairaalassa yhä kriittisessä tilassa. Hänen sydämensä pysähtyi amerikkalaisen jalkapallon NFL:n huippuottelussa maanantaina, kun Bills kohtasi Cincinnati Bengalsin.

Buffalon takapuolustajana pelaava 24-vuotias Hamlin lyyhistyi maanantaina kentälle taklauksen jälkeen. Hamlin sai ensimmäisellä neljänneksellä kovan iskun taklattuaan Bengalsin Tee Higginsiä, nousi hetkeksi ylös ja kaatui sen jälkeen kentän pintaan.

Hamlinia elvytettiin puolen tunnin ajan kentällä ennen kuljetusta sairaalaan. Ensihoitajat saivat pelaajan sydämen uudelleen käyntiin, mutta Hamlinin sukulaisen Dorrian Glennin mukaan Hamlinia piti elvyttää uudelleen sairaalassa.

- On sydäntäsärkevää nähdä hänet tuollaisessa tilassa. Hän taistelee, mutta on mentävä päivä kerrallaan, Glenn kertoi useiden medialähteiden mukaan.

Tapahtuma järkytti joukkueita ja katsojia niin paikan päällä kuin kotikatsomoissakin. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kertoi tiedottajansa Karine Jean-Pierren välityksellä toivovansa Hamlinin pikaista toipumista.

NFL keskeytti ottelun, eikä sitä NFL:n mukaan pelata ainakaan tällä viikolla. NFL:n runkosarja päättyy maanantaina, joten keskeytettyä ottelua ei välttämättä ehditä pelata loppuun runkosarjassa.”

Life Siten mukaan tunnettu kardiologi tohtori Peter McCullough sanoi, että Hamlin saattoi kärsiä koronarokotteen aiheuttamasta traagisesta sydänpysähdyksestä.

Jos tiedot pitävät paikkansa, "miljoona nuorta amerikkalaista olisi voinut saada sydänvaurioita COVID-19-rokotuksesta ja osa heistä on vaarassa saada sydänpysähdys ja tuleva sydämen vajaatoiminta", arvostettu kardiologi sanoi. Viime huhtikuussa One America Network raportoi, että yli 769 urheilijaa oli kaatunut kentällä maaliskuun 2021 ja maaliskuun 2022 välisenä aikana pelatun pelin aikana. Näiden urheilijoiden keski-ikä oli 23 vuotta.

Lähde: 

Sydämenpysähdyksen kokenut NFL-pelaaja Hamlin on yhä kriittisessä tilassa STT 4.1.