Tel Avivin yliopistossa kehitetyt turvalliset
ravintolisät voivat auttaa suojaamaan kehoa koronavirukselta (COVID-19) ja
useilta talvisairauksilta. Ravintolisät koostuvat hedelmistä ja vihanneksista,
kuten cashewistä, kurpitsasta, herneistä ja punajuuresta löytyvistä aineista,
ja niitä pidetään turvallisina. Tutkimusta johtivat prof. Ehud Gazit, prof.
Eran Bacharach ja prof. Daniel Segal Shmunisin biolääketieteen ja
syöpätutkimuksen korkeakoulusta Wise Faculty of Life Sciencessa, TAU:ssa,
yhdessä Ph.D:n kanssa. opiskelijat Topaz Kreiser ja David Zaguri sekä muut
tutkijat. Pandemian puhkeamisen jälkeen ihmiskunta on johtanut kilpavarustelua
viruksen mutaatioita, muunnelmia ja laajaa tartuntaa vastaan minimoidakseen
ihmiselämälle ja taloudelle aiheutuvat vahingot.
Tutkimus on julkaistu Pharmaceutical tiedelehdessä.
Professori Gazit sanoi: "Olemme tienneet jo vuosia, että sinkkiä sisältävät ravintolisät voivat parantaa vastustuskykyä vakavia, virusperäisiä ja kroonisia infektioita ja niiden mahdollisesti vakavia seurauksia vastaan.” Tutkijat havaitsivat, että pelkällä sinkin kulutuksella saavutetaan suhteellisen alhainen ja vähemmän tehokas solupitoisuus. Vaikutuksen tehostamiseksi he yhdistivät sinkkiä flavonoideihin – polyfenoliyhdisteisiin, joita löytyy monista hedelmistä ja vihanneksista. He lisäsivät myös kuparia – ionien epätasapainon estämiseksi ja hoidon tehokkuuden parantamiseksi.
Tämä kun lisätään D-vitamiin kulutus niin Covid ei häiritse.
Lähde;
Siegel-Itzkovich Judy. 2022. Israeli researchers discover new way to prevent covid – pumpkin and pea supplements Israel 365 News 11.4.