perjantai 11. lokakuuta 2024

Kuinka sitrushedelmien kehitys liittyy erottamattomasti omaan evoluutiomme

 


Kuva: Liv Friis-Larsen / Alamy

Joel Kontinen

Evolutionistien mukaan miljoonia vuosia sitten esi-isämme menettivät C-vitamiinia tuottavan geenin ja alkoivat syödä sitrushedelmiä. Siitä lähtien on maailmanlaajuisesti viljelty kirpeitä hedelmiä, kuten makeita appelsiineja ja happamia sitruunoita.

Yksi tärkeimmistä tekijöistä ihmisten ja muiden apinaihmisten eli hominiinien kehityksessä on heidän suhteensa ruokaan ja se, miten se on muuttunut vuosituhansien aikana. On joitain ruokia, joita ilman tuskin voimme kuvitella elävämme, mutta ne ovat melko tuoreita lisäyksiä ruokavalioomme, kuten esimerkiksi vehnä, jota käytetään leivän, pastan ja makeiden leivonnaisien leipomiseen.

Mutta edellä sanotun liittäminen evoluutioon ei perustu tieteeseen, vaan se on darvinistista satuilua.

Kirjailija: 

Michael Marshall 2024 How citrus evolved with us | New Scientist 11.10.