Kuva: Liv Friis-Larsen / Alamy
Joel Kontinen
Evolutionistien mukaan miljoonia vuosia sitten
esi-isämme menettivät C-vitamiinia tuottavan geenin ja alkoivat syödä
sitrushedelmiä. Siitä lähtien on maailmanlaajuisesti viljelty kirpeitä hedelmiä,
kuten makeita appelsiineja ja happamia sitruunoita.
Yksi tärkeimmistä tekijöistä ihmisten ja muiden apinaihmisten
eli hominiinien kehityksessä on heidän suhteensa ruokaan ja se, miten se on
muuttunut vuosituhansien aikana. On joitain ruokia, joita ilman tuskin voimme
kuvitella elävämme, mutta ne ovat melko tuoreita lisäyksiä ruokavalioomme, kuten
esimerkiksi vehnä, jota käytetään leivän, pastan ja makeiden leivonnaisien leipomiseen.
Mutta edellä sanotun liittäminen evoluutioon ei
perustu tieteeseen, vaan se on darvinistista satuilua.
Kirjailija:
Michael Marshall 2024 How citrus evolved with us | New Scientist 11.10.