perjantai 30. toukokuuta 2008

Ufot ja evoluutio: onko ufohavainnoilla evoluutiokytkentä?Jotkut uskovat tällaisiin olioihin. Kuva: Wikipedia

Joel Kontinen

Tampereen seudun taivaalla viime päivinä näkyneet valoilmiöt ovat jälleen kerran herättäneet keskustelua ufoista niin lehdissä kuin Internetin foorumeissakin. Vaikka ainakin osa valoista saattaa olla peräisin Tampere-Pirkkalan kentälle iltamyöhällä laskeutuneesta Ryanairin koneesta, moni silti epäilee, että salamystisten valoilmiöiden takana on muutakin, esimerkiksi avaruusolioita.

Nykyinen ufobuumi alkoi kesäkuussa 1947, kun yksityiskonetta ohjannut liikemies Kenneth Arnold kertoi nähneensä yhdeksän lautasenmuotoista esinettä lentävän Mount Rainierin yllä Washingtonin osavaltiossa. Samana vuonna lentävän lautasen kerrottiin syöksyneen maahan Roswellissa Uudessa Meksikossa. Syntyi salaliittoteoria, jonka mukaan USA:n ilmavoimat sai haltuunsa kuolleen humanoidin mutta varjeli tietoa visusti. Ufohavaintojen määrä ylitti 850:n vuoden 1947 loppuun mennessä.

Sittemmin esimerkiksi Mercury-astronautti Gordon Cooper ja USA:n entinen presidentti Jimmy Carter ovat tunnustaneet nähneensä ufon.

Mitä ufot siis ovat? Ufo, unidentified flying object, on nimensä mukaisesti tunnistamaton lentävä esine. Suurimmalle osalle on löytynyt luonnollinen selitys, osa on väärennyksiä mutta ainakin innokkaat ufofanit pitävät osaa aitoina toisilta planeetoilta peräisin olevina avaruusaluksina.

Ufohavainnoissa onkin nähtävissä uskonnollisia piirteitä. Joillekin ufoista on tullut kristinuskon syrjäyttänyt uskonto.

Ufot eivät kuitenkaan voi olla peräisin aurinkokuntamme muilta planeetoilta, koska niiltä ei ole löytynyt minkäänlaista elämää, puhumattakaan pienistä vihreistä miehistä. Lähin aurinkokuntamme ulkopuolinen tähti eli Proxima Centauri on 4,2 valovuoden päässä meistä, joten valon nopeudella kulkevalta avaruusalukselta kuluisi 4,2 vuotta tulla sieltä maapallolle.

Monet tutkijat pitävätkin tähtien välistä avaruusmatkailua mahdottomuutena. Mutta koska evolutionistit uskovat, että elämä syntyi sattumalta maapallolla, sen on heidän mielestään täytynyt syntyä myös muilla planeetoilla. Tästähän SETI (Search for extraterrestrial intelligence) –hankkeessa on kysymys.

Toisin kuin Carl Sagan uskoi, planeettamme on ainutlaatuinen. Raamatun mukaan Jumala loi maapallon asuttavaksi. Muista maailmoista voimme parhaimmillaankin vain spekuloida.

Saattaa käydä niin, ettemme saa koskaan todisteita pienistä vihreistä miehistä. Voi olla, ettei humanoideja ole olemassakaan.

Lähde:

Bates, Gary. 2004. Alien Intrusion. Green Forest, AR: Master Books.