perjantai 1. heinäkuuta 2011

Evolutionistin ongelma: verkkosilmä kehittyi liian nopeastiEuphausia superba –krillin verkkosilmä. Kuva: Gerd Alberti ja Uwe Kils, Wikipedia.
Joel Kontinen

Etelä-Australian museon ja Adelaiden yliopiston tutkimusryhmä on löytänyt puolen miljardin vuoden ikäiseksi otaksutun fossiilin, jonka verkkosilmä on yhtä hyvin kehittynyt kuin esimerkiksi aikamme kärpäsellä.

Apulaisprofessori Michael Lee kollegoineen löysi fossiilit Etelä-Australian Kangaroo-nimiseltä saarelta. 515 miljoonan vuoden ikäisiksi arvioidun eläimen silmissä oli yli 3000 linssiä. Tutkijat julkaisivat löytönsä tuoreessa Naturessä.

ScienceDaily kertoo, että tämä kambrikauden eläin on ihaillut maisemia yli 3000 pikselin laitteistollaan. Nykyisin elävä mollukkirapu yltää 1000:een pikseliin. Ennätys on sudenkorennolla - 28 000 pikseliä.

Evoluution pitäisi edetä hiljalleen miljoonien vuosien kuluessa, mutta toisin kuin Darwin ja Dawkins ovat spekuloineet, verkkosilmä kehittyi jo heti alussa.

Evoluutio ei sen jälkeen ole verkkosilmää parannellut.

Lähteet:

New Fossils Demonstrate That Powerful Eyes Evolved in a Twinkling. ScienceDaily 30.6. 2011.

Lee, Michael S. Y. & al. 2011. Modern optics in exceptionally preserved eyes of Early Cambrian arthropods from Australia. Nature 474: 631–634.