torstai 14. elokuuta 2014

Teistiset evolutionistit – aikamme gnostilaiset

Aikamme gnostilaiset yrittävät yhdistellä darvinistisia apinatarinoita ja Raamatun opetuksia.
Joel Kontinen


Kristinusko on jo apostolien päivistä lähtien joutunut taistelemaan vieraita vaikutuksia vastaan. Aluksi vaarana oli gnostilaisuus, jossa oli aineksia sekä kreikkalaisesta filosofiasta että juutalaisuudesta.

Gnostilaisuus tulee kreikan kielen sanasta gnosis (γνώσις), joka tarkoittaa tietoa. Veljeskunnan sisäpiiriläiset olettivat, että heillä on tietoa, joka on salattu muilta.

Myös aikamme teistiset evolutionistit olettavat, että heillä on todellisuudesta tietoa, josta Raamattu vaikenee – eli ihmisen oletetusta kehityksestä alemmista elämänmuodoista.

Gnostilaiset uskoivat, että alempi jumala, jota he kutsuivat demiurgiksi, loi aistein havaittavan maailman. Hän halusi tehdä maailmasta täydellisen mutta epäonnistui siinä.

Teistiset evolutionistit ovat pitkälti samoilla linjoilla, koska he eivät käsitä – tai halua käsittää – syntiinlankeemuksen todellisuutta. Heidän mukaansa evoluutio osoittaa, että Jumala antoi luonnonprosessien muovata luomakuntaa, joten Häntä ei voida syyttää siitä, että maailmassa on niin paljon epätäydellisyyttä.

Raamatusta ei saa minkäänlaista tukea evoluutiolle, joka ideologisesti perustuu muinaiseen pakanalliseen filosofiaan.