keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Viikon aforismi: Pelko johtuu matelijan aivoistamme

Tällaiselta otukselta perityt aivot synnyttävät pelkoa, ainakin evolutionistin mielessä

Joel Kontinen

Time on amerikkalainen viikoittain ilmestyvä uutislehti, jota luetaan varsin paljon myös Suomessa. Lokakuun 20. päivän numerossa John Cloud pohti USA:n pankkikriisistä alkanutta paniikkia. Hän sanoi: ”Pelko on itsepintainen emootio, jonka evoluutio on istuttanut matelijan aivoihimme.”

Cloudin diagnoosi perustuu siihen, että hän uskoo ihmisen olevan mutaatioiden ja luonnonvalinnan sattumanvarainen tuote.

1. Mooseksen kirja eli Genesis taas kertoo meille, että ihminen luotiin Jumalan kuvaksi. Kun tiedämme tämän, meidän ei tarvitse välittää evolutionistien saduista. Genesis on todellista historiaa, jota ilman emme ymmärtäisi Uutta testamenttia. Jeesus ei kuollut myytin vaan Aadamin ja Eevan synnin vuoksi.

Raamattu tuo meille lohdutusta myös pelon keskuuteen. Yhä uudestaan näemme sanat älä pelkää tai älkää pelätkö pyhän kirjan sivuilta. Johannes esimerkiksi kirjoitti:

Jumalan rakkaus on saavuttanut meissä täyttymyksensä, kun me tuomion päivänä astumme rohkeasti esiin. Sellainen kuin Jeesus on, sellaisia olemme mekin tässä maailmassa. Pelkoa ei rakkaudessa ole. vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon. Pelossahan on jo rangaistusta; se, joka pelkää, ei ole tullut täydelliseksi rakkaudessa (1. Joh. 4:17-18).

Lähde:

Cloud, John. 2008. The Moment 10/6/08: New York. Time (Europe) 20.10., sivu 9.