keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Kirurgi Vij Sodera: Evoluutio on mahdotonta


Kirurgi Vij Sodera luennoi äskettäin Carrying the Creation Torch –konferenssissa.
Joel Kontinen

Intialaissyntyinen kirurgi Vij Sodera muutti Isoon-Britanniaan nelivuotiaana ja oppi muiden tavoin evoluutiosta koulussa. Kehitysoppi ei kuitenkaan vakuuttanut Soderaa, joka on kirjoittanut kolme arvostettua kirurgian oppikirjaa.

Tohtori Sodera luennoi lauantaina 19.5. Creation Ministries Internationalin yksipäiväisessä konferenssissa Chessingtonissa Etelä-Lontoossa. Hän käytti anatomian ja patologian tuntemustaan osoittaakseen, että darvinistinen evoluutio ei toimi.

Mutaatioita ei saada tilauksesta, vaan ne ovat (periaatteessa) sattumanvaraisia. Niinpä niinkin itsestään selvä elin kuin sarvi viittaa luomiseen, ei evoluutioon.

Soderan mukaan esimerkiksi pallea kertoo siitä, että nisäkkäät eivät ole millään voineet kehittyä matelijoista, koska muutokset olisivat tappaneet potentiaalisen esi-isän. Apinan käyristä jaloista ei myöskään olisi mitenkään saanut ihmisen jalkoja.

Ihosairaudet kertovat siitä, että alun hyvä suunnittelu on ajan myötä rappeutunut. Ne eivät viittaa suunnittelemattomuuteen vaan syntiinlankeemukseen.

CMI:n konferenssissa oli noin 250-300 osallistujaa. Soderan lisäksi myös teologi Brian Edwards, kasvitieteen tohtori David Catchpoole, insinööri Dominic Statham ja eläintieteilijä /geologi Philip Bell luennoivat Raamatun luetettavuudesta ja evoluution heikkouksista.