sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Homoliitot, George Orwell ja median valikoiva suvaitsevaisuusGeorge Orwell ennakoi ajan, jolloin vallanpitäjät muuttivat sanojen merkitykset.
Joel Kontinen


Romaanissaan Vuonna 1984 George Orwell (Eric Arthur Blair) kuvaa yhteiskuntaa, jossa monet asiat tarkoittavat täysin päinvastaista kuin mitä luulisi. Hän muutenkin suhtautui poliittiseen kielenkäyttöön äärimmäisen kriittisesti. Hänen aikanaan niin natsit kuin sosialistitkin olivat häikäilemättä vääntäneet sanojen merkityksiä omaksi edukseen.

Olemme viime vuosina nähneet, että Orwellin painajainen on toteutunut yllättävän hyvin länsimaisessa yhteiskunnassa. Räikein esimerkki on homoliittojen markkinointi tasa-arvokysymyksenä. Aktivistit yrittävät nyt lakiteitse muuttaa ennen yksiselitteisesti kielletyksi mielletyn asian sallituksi. Monet kristittyinä itseään pitävät ovat valitettavasti omaksuneet saman propagandan.

Kristillisestä perspektiivistä katsottuna homoliitot haiskahtavat äärimmäisen epäilyttäviltä. Raamattu määrittelee avioliiton yksiselitteisesti yhden miehen ja yhden naisen väliseksi liitoksi. Meidän tulee muistaa, että kaiken yläpuolella on Lainantaja, jonka säätämiä avioliittolakeja ei voida muuksi muuttaa.

Ei edes teeskentelemällä, että kysymys on suvaitsevuudesta tai tasa-arvosta.