Joel Kontinen
Tiedämme, että ruoanlaitto ei
ole ainutlaatuista lajillemme ja että se alkoi 750 000 vuotta sitten. Michael Marshall toteaa, että
todisteet siitä, että hominiinit eli apinaihmiset Darvinistien
mukaan altistivat ruokansa tarkoituksella lämmölle,
työnnetään koko ajan taaksepäin ajassa.
Tämä on vastoin progressiivisen kreationismin uskomuksia, joiden mukaan kaikki menneisyyden ruuanjäänteet eivät ole ihmisen jättämiä.
Progressiivinen
kreationismi on näkemys, jonka mukaan Genesiksen luomisviikko kesti
miljoonia vuosia. Etenkin amerikkalainen Reasons to Believe –järjestö markkinoi
tätä pitkän aikavälin luomista, joka on teologisesti erittäin ongelmallista.
Tähän vuoden aikaan, kun lämpötila laskee, huomaan
kaipaavani piirakoita. En tiedä, mitkä tuntemattomat nerot keksivät leipoa ja
sitten heillä oli idea laittaa pataruokaa, mutta olen heille velkaa. Puhutaanpa
siis ruoanlaiton keksimisestä. Kuinka kauan ihmiset ovat tarkoituksella
altistaneet ruokansa lämmölle parantaakseen sitä?
Saatat muistaa äskettäisen tarinan, joka kertoi todisteista, että hominiinit eli apinaihmiset keittivät karppikalaa saviuunissa noin 780 000 vuotta sitten nykyisessä Israelissa. Aikaisemmin vanhin yksiselitteinen todiste ruoanlaitosta oli paljon myöhäisempi. Tiedämme, että Homo erectus laittoi tulta.
Marshall, Michael, 2022. When did hominins start
cooking? It might be earlier than we though, New Scientist 28.,12.