perjantai 16. lokakuuta 2015

Häkellyttävä löytö: ”125 miljoona vuotta” vanhan jyrsijän turkki, keuhkot, maksa ja korvat yhä pehmeätEläinten turkki ei ole muuttunut sanottavasti ”125 miljoonaan vuoteen”. Ahma on huomattavasti suurempi kuin Spinolestes xenarthosus, mutta sillä on myös monia yhteisiä piirteitä vanhan pikkujyrsijän kanssa.

Joel Kontinen

Espanjasta äskettäin löydetty Spinolestes xenarthosus ei ole kuin rotan kokoinen, mutta sen merkitys on paljon suurempi. Noin 24-senttisestä otuksesta on säilynyt pehmeänä turkki, keuhkot, maksa ja korvat.

Se on toisin sanoen varsin häkellyttävä löytö. Ainoastaan vedenpaisumuksen kaltainen raju katastrofi olisi voinut saada sen säilymään niin hyvin.

Tutkijat löytävät yhä useammin muinaisten eläinten pehmeitä jäänteitä, vaikka luulisi, että ne olisivat jo kuviteltujen vuosimiljoonien aikana ehtineet fossiloitua.

Pehmeitä kudoksia on löytynyt esimerkiksi mammutista, dinosauruksista, äyriäisistä, salamanterista ja muista matelijoista.

Ne jos mitkä haastavat uskon vuosimiljooniin.

Evolutionistit uskovat, että Spinolestes xenarthosus eli jo dinosaurusten kaudella. Näemme siitä, että stasis eli muuttumattomuus on yllättävän yleistä eläinkunnassa. Eläinten turkki ei esimerkiksi ole sanottavasti muuttunut ”125 miljoonaan vuoteen”. Sama koskee myös piikkejä.


Lähde:

Perkins, Sid. 2015. Breathtaking fossil of tiny mammal preserves fur and internal organs. Science (14.10.).