tiistai 22. marraskuuta 2016

Teinitytön ruumis syväjäädytetään sekulaarisen ylösnousemuksen toivossa


Kaikkialla maailmassa on muistutuksia elämän katoavuudesta.

Joel Kontinen

Isossa-Britanniassa tuomioistuin päätti, että 14-vuotiaan tytön ruumis voidaan syväjäädyttää ja lähettää säilytettäväksi Arizonassa sijaitsevaan laitokseen (Alcor Life Extension Foundationiin).

Harvinaista syöpää sairastanut tyttö oli ennen kuolemaansa tutkinut kryoniikkaa. Hän toivoi, että lääketiede voisi joskus tulevaisuudessa voittaa hänen sairautensa ja näin herättää hänet eloon.

Tytön äiti puolsi ratkaisua, mutta hänen eronnut isänsä oli vastustanut sitä, kunnes tämä viime hetkillä myöntyi tyttärensä pyyntöön.

Kryoniikka on tieteisuskovien vastaus elämän katoavuuteen.

Myös transhumanismi pyrkii kumoamaan kuoleman. Siinä hyödynnetään huipputeknologiaa ja esimerkiksi ladataan aivojen sisältö tietokoneelle.

Ihminen ei tosin silläkään keinolla voi elää ikuisesti. Ja me olemme sitä paitsi muutakin aivomme sisältö.

Kuolema tuli ihmisten maailmaan sen jälkeen, kun Aadam ja Eeva lankesivat syntiin ja heidät karkotettiin Eedenistä.

Raamatun mukaan kuolema on peruuttamaton. Kukaan ei voi välttää sitä.

Vaikka Jeesus herätti Lasaruksen kuolleista, koitti päivä, jolloin tämä kuoli toistamiseen.

On vain yksi keino elää ikuisesti. Se ei ole tieteisusko vaan raamatullinen usko. Kun Lasarus oli kuollut, Jeesus sanoi Martalle (vainajan sisarelle): "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut.” (Joh. 11:25).

Lähde:

Bowcott, Owen ja Amelia Hill. 2016. 14-year-old girl who died of cancer wins right to be cryogenically frozen. The Guardian (18.11.).