lauantai 12. marraskuuta 2016

USA:n presidentinvaalit: Donald Trumpin voitto ei merkitse maailmanloppua

Kuva: Michael Vadon, Creative Commons (CC BY-SA 2.0).

Joel Kontinen

Valtamedia liputti avoimesti Hillary Clintonin puolesta. Myös tiedejulkaisut kannattivat häntä, vaikka niiden olisi periaatteessa pitänyt raportoida vain tieteestä ja siitäkin puolueettomasti.

Useammat gallupit pitivät Hillaryä varmana voittajana vielä vaalien aattona.

Mutta sitten kävi niin kuin kävi.

Brexit ei merkinnyt maailmanloppua. Donald Trumpin voitto ei myöskään merkitse maailmanloppua.

Kristillisestä perspektiivistä katsottuna Trumpin voitossa on ainakin kolme hyvää puolta: 1) hän vastustaa aborttia, 2) hän tukee perinteistä avioliittoa ja 3) hän on luvannut seistä Israelin rinnalla.

Lisäksi hän on luvannut alentaa köyhempien verotusta, niin että alle 25 000 dollarin vuosituloilla ei tarvitsisi maksaa lainkaan veroa. Demokraatit taas suosivat sosiaaliapua työnteon sijasta.

Hillary Clintonin (HRC) valinta olisi melko varmasti johtanut kuoleman kulttuurin voimistumiseen USA:ssa. Hän kannattaa hyvin vapaata aborttia, jopa aivan synnytyksen aattoon saakka.

Gianna Jessen selvisi epäonnistuneesta abortista hengissä. Hänen mukaansa Trumpin selvä ei abortille on vakuuttavaa.

HRC suosii Obaman tavoin homoliittoja kristillisten arvojen asemesta ja toisin kuin Trump, hän olisi ollut valmis jakamaan Jerusalemin ja purkamaan Länsirannan siirtokunnat.

Saudi-Arabia ja useat muut Lähi-idän öljymaat ovat tukeneet Clintonien säätiötä (Clinton Foundation) kymmenillä miljoonilla dollareilla. Trump ei ole saanut senttiäkään.

Trump tunnetaan Israelin ystävänä. Hänen vanhimman tyttärensä Ivankan mies Jared Kushner on juutalainen.

Tuleva varapresidentti Mike Pence on evankelinen kristitty, joka ei usko evoluutioon.

Viime vuosina harva poliitikko on tohtinut kritikoida Darwinia. Vuoden 2008 presidenttivaalien alla evolutionistit kävivät Sarah Palinin luomisnäkemyksen kimppuun.

Täällä Suomessa Laura Huhtasaari on ollut harvoja poikkeuksia.

Taivas ei siis tippunut liberaalien niskaan, joskin Burmassa 4,5 metriä pitkä metallisylinteri rojahti maahan jadekaivoksen lähelle aiheuttamatta suurempaa tuhoa. Se lienee peräisin Kiinan laukaisemasta raketista tai ohjuksesta.

Lähteet:

BBC News. 2016. Myanmar debris: 'Mystery object lands at jade mine'. (11.11.).

Kruta, Virginia. 2016. Even Democrats Were Cringing When Hillary Gave Her ‘Late Term Abortion’ Answers. Independent Journal Review (18.10.).