tiistai 5. heinäkuuta 2016

157 metriä pitkä Nooan arkki avautuu yleisölle Kentuckyssä 7.7.


Nooan arkin koko saattaa ällistyttää monia. Kuva: Dan Lietha, Answers in Genesis.
Joel Kontinen

Ateistit, humanistit ja teistiset evolutionistit ovat kiukkuisia. Pahan mielen syy on kahden päivän päästä yleisölle avautuva 157-metrinen Nooan arkki Kentuckyssä.

Apologiajärjestö Answers in Genesis (AiG) on rakennuttanut arkin 1. Mooseksen kirjassa ilmoitetuilla mitoilla osoittaakseen, miten valtavan suuri alus se oli.

Arkissa on eläinten malleja ja muita näyttelyjä.

Kristinuskon vastustajat ovat nyt yhtä paljon täynnä raivoa kuin Nehemian aikana, jolloin Jerusalemin muurit rakennettiin uudelleen.

Suvakit kun eivät USA:ssakaan suvaitse muita kuin omia näkemyksiään ja valittavat herkästi kaikista muista.

He ovat ehtineet protestoida Ark Encounter -hanketta vastaan niin lehdistössä kuin sosiaalisessa mediassa ja sepittäneet monenlaisia tarinoita siitä, miten verovaroja käytetään uskonnon levittämiseen – vaikka Kentuckyn veronmaksajat eivät joudu maksamaan arkista sentin senttiä.

Ark Encounter sen sijaan tuo lisää dollareita osavaltion kassaan ja kohentaa seudun työllisyyttä. Mutta tämä ei vapaa-ajattelijoita ilahduta.

Kun toukokuussa 2007 AiG avasi luomismuseonsa niin ikään Kentuckyssa, evolutionistit vuokrasivat pienkoneen ja lensivät sillä museon yläpuolella iso tuulessa lepattava lakana perässään.

Lakanassa oli teksti Thou shalt not lie (Älä sano väärää todistusta).

Darvinistille pitäisi olla yhdentekevää, puhuvatko ihmiset totta vai eivät, koska moraali on täysin vierasta hänen ideologialleen.

Miksi kukaan luottaisi apinan mielen vakuutteluihin, jos sellaisessa mielessä ylipäätään on mitään vakuutteluja?” Näin Charles Darwin pohti kirjeessään William Grahamille vuonna 1881.

Luomismuseossa on yhdeksässä vuodessa käynyt 2,6 miljoonaa vierailijaa.

Maailmalla on myös muita arkkeja. Hollantilainen puuseppä Johan Huibers on rakentanut niitä kaksi, ensin pienemmän, noin 70 metrin pituisen aluksen, ja Lontoon olympialaisten alla Genesiksen mitoilla tehdyn arkin.

Huibersin arkki on täysin merikelpoinen, ja siinä on oikeita eläimiä.

Myös Hong Kongissa on Raamatun mittojen mukaan rakennettu arkki.

Lähde:

Ark Encounter