keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Manhattanin julistus: amerikkalaiskristityt puolustavat perinteisiä arvojaKristilliset arvot ja symbolit ovat uhattuina myös Euroopassa. Kuva Wikipediasta.Joel Kontinen

Kristityt, jotka ovat eläneet todeksi uskonsa, ovat puolustaneet sorrettuja ja tukeneet yhteiskunnan rakenteita, etenkin perinteistä käsitystä avioliitosta ja perheestä. Näin Manhattan Declaration.org selostaa amerikkalaisten kristittyjen yhteiskristillisen hankkeen perimmäistä ajatusta. Evankelisten lisäksi mukana on myös katolilaisia ja ortodoksikristittyjä.

Julistus laadittiin 20. 10., ja se julkaistiin 20.11. Sen on tähän mennessä allekirjoittanut 111 536 henkilöä. He sitoutuvat puolustamaan perinteisiä kristillisiä arvoja.

Manhattanin julistus nostaa esiin kolme ydinaluetta: 1) ihmiselämän loukkaamattomuus, 2) avioliitto miehen ja naisen välisenä liittona sekä 3) omantunnonvapaus ja uskonnonvapaus.

Julistuksen laatijat kokevat, että presidentti Barack Obaman hallinnon politiikka uhkaa perinteisiä arvoja suosiessaan abortteja ja homoseksuaalien oikeuksia ja pyrkiessään hiljentämään kristittyjen omantunnon ääntä.Lähteet:

The Manhattan Declaration. http://www.manhattandeclaration.org/

Winfield, Paige. 2009. Leaders Issue 'A Call of Christian Conscience'. Christianity Today. (20.11.). http://www.christianitytoday.com/ct/2009/novemberweb-only/146-52.0.html