keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Mitä punoi muinainen hämähäkki? Vastaus: seittiäHämähäkit ovat noudattaneet perinteisiä tapojaan yllättävän kauan. Kuva Wikipediasta.
Joel Kontinen

BBC News kertoi meripihkaan jähmettyneestä hämähäkinseitistä, jonka iäksi on arvioitu 140 miljoonaa vuotta. Oxfordin yliopiston paleobiologian professori Martin Brasier raportoi löydöstä Journal of the Geological Society –julkaisussa.

Professori Brasierin mukaan löytö on vanhin tunnettu hämähäkinseitti. Hän sanoo, että sen punonut hämähäkki on sukua nykyisille lajitovereilleen.

Evoluutio määritellään monesti muutokseksi, mutta hämähäkit eivät juurikaan näytä muuttaneen tapojaan 140 miljoonaan vuoteen.

Darvinistisen kertomuksen mukaan dinosauruksista tuli lintuja ja varhaisista nisäkkäistä ihmisiä osapuilleen samassa ajassa, mutta kalmarit ovat pysytelleet kalmareina, varsieväkalat varsieväkaloina, mollukkiravut mollukkirapuina ja tuatarat tuataroina koko tämän ajan.

Lajiensa mukaan näyttää edelleenkin olevan varsin varteenotettava periaate. Meidän on silti syytä muistaa, että Genesiksen laji (baramin) on laajempi käsite kuin nykybiologian laji.Lähde:

Spider web confirmed as 'oldest' BBC News 31.10. 2009.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/sussex/8335719.stm