perjantai 27. marraskuuta 2009

Uusi Galapagos-filmi haastaa Charles Darwinin näkemykset

Joel KontinenUuden Darwin-filmin traileri:


Galapagossaarilla kuvattu dokumentti The Mysterious Islands haastaa Charles Darwinin ajattelun evoluution pyhiinvaelluspaikalla.

The Mysterious Islands on Vision Forumin tuottama 90 minuutin pituinen elokuva, jossa kuljetaan Charles Darwinin jalanjäljissä Galapagossaarilla.

Upeissa maisemissa kuvatussa dokumentissa kuullaan myös luomiseen uskovien tiedemiesten näkemyksiä Darwinista, jonka juhlavuotena sekulaarit tiedejulkaisut ovat suitsuttaneet hänelle ylistystä harva se viikko.

Dokumentissa käy ilmi, että Darwin teki monia virheellisiä päätelmiä Galapagossaarten eläimistä, sijoitti ne vääriin luokkiin ja yliarvioi luonnonvalinnan mahdollisuudet.

Filmillä Institute for Creation Researchin (ICR) johtaja, geologian tohtori John Morris vertaa evoluutiota ja kristinuskoa. Ne ovat kuin toistensa vastakohtia. Ristin teologiassa Jeesus Kristus, kaiken Luoja, kuoli niiden puolesta, jotka olivat Häntä huomattavasti heikompia.

Aiemmin tänä vuonna ilmestynyttä Creation Ministries Internationalin Darwin-filmiä The Voyage That Shook The World esitetään parhaillaan monessa maassa. Elokuvassa kuullaan myös kotimaisia Darwin-skeptikkoja Matti Leisolaa ja Tapio Puolimatkaa.

Lähde:

'The Mysterious Islands': New Galapagos Film Challenges Evolution on 'Ground Zero' of Darwinism. http://www.earnedmedia.org/vfm0908.htm