tiistai 14. kesäkuuta 2022

Yli 50 kristittyä tapettiin Nigeriassa

 


Lehtikuva. 

Joel Kontinen

Toissa sunnuntaina 5. kesäkuuta 2022 islamilaiset terroristit hyökkäsivät Pyhän Franciscuksen katoliseen kirkkoon Ondon osavaltiossa Nigeriassa ja murhasivat yli 50 kristittyä, jotka palvoivat rauhanomaisesti Jumalaansa.

Vain kaksi viikkoa sitten, kun Euroopan parlamentin jäsenet (yksi Euroopan unionin lainsäädäntöelimistä) esittivät ehdotuksen keskustellakseen kristittyjen vainon lisääntymisestä ympäri maailmaa – ironista kyllä, Nigeriassa silloisen viimeisimmän julmuuden yhteydessä, kristityn opiskelijan Deborah Samuelin kivittäminen ja polttaminen kuoliaaksi – Euroopan parlamentin enemmistö, joista suurin osa on sidoksissa vasemmistopuolueisiin, kieltäytyi edes keskustelemasta asiasta.

Kun australialainen Brenton Tarrant hyökkäsi kahteen moskeijaan ja tappoi 51 muslimia vuonna 2019 Uudessa-Seelannissa, maailma oli tuomitseva; käsien vääntäminen ei ole lakannut sen jälkeen. Yhdistyneet Kansakunnat vastasi tähän yksinäiseen ja poikkeavaan hyökkäykseen käynnistämällä "islamofobian torjuntaa koskevan aloitteen". Missä ovat vuosia ja vuosikymmeniä kestäneiden hyökkäysten jälkeen YK:n aloitteet "taistella antisemitismiä" ja "taistella kristittyjen kansanmurhaa vastaan "?

Lähde:

Ibrahim, Raymond. 2022. The black lives that don’t matter: 50 Christians murdered in their church. World Israel News  12.6.