tiistai 6. syyskuuta 2022

Evolutionistit kysyvät, kuka oli esi-ihminen X

Kuva: Martin O’Neill. 


 Joel Kontinen

Vuonna 1933 Kiina oli hyökkäävien japanilaisten joukkojen hallinnassa osittain. Rakentaessaan siltaa lähellä Harbinia koillisessa japanilaisille työskentelevä paikallinen mies teki hämmästyttävän löydön: muinaisen ihmisen kallon. Hän tunnisti kallon arvon heti. Hän päätti olla luovuttamatta fossiilia miehittäjille ja hautasi sen hylättyyn kaivoon. Siellä kallo säilyi vuoteen 2018 asti, jolloin tämä mies kertoi vähän ennen kuolemaansa perheelleen sen olemassaolosta. Aikanaan Harbinin kallo tuli tiedemiesten käsiin. Sitä kannatti odottaa, ei vähiten vihjeiden vuoksi, joita se tarjoaa niille, jotka etsivät arvoituksellista esi-ihmisen  X-lajia, joka evolutionistien mukaan synnytti ihmiskunnan.

Niin kauan kuin tutkijat ovat löytäneet muinaisia ​​ihmisen kaltaisia ​​fossiileja, heidän mielessään on kiusannut yksi kysymys: miten olemme yhteydessä muihin esihistoriallisiin ryhmiin ja lajeihin? Erityisesti, miten sovimme neandertalilaisten ja denisovalaisten joukkoon, jotka jakoivat maapallon kanssamme suurimman osan olemassaolostamme? Esi-ihminen-X:n löytö lupaa vastata tähän kysymykseen. Sen metsästys on kuitenkin ollut oikukasta, ja matkan varrella on tapahtunut suuria käänteitä. Viime vuosina se on myös johtanut joihinkin yllättäviin löytöihin, mukaan lukien paljastukseen, että olimme ymmärtäneet väärin lajimme, Homo sapiensin kehittymisen. Nyt, kun Harbinin kallo ilmaantuu uudelleen, esi-ihminen-X:n etsintä näyttää helpottuvan joillain tavoilla – ja toisaalta käy paljon vaikeammaksi.

Evolutionistien tarjoama kuva ihmiskunnan kehityksestä ei ole ollenkaan looginen.  Jokainen löytö tuo lisää kysymysmerkkejä.

Lähde: Barras, Colin. 2022.  Who is Ancestor X? The biggest mystery in human evolution New Scientist 31.8,