sunnuntai 4. syyskuuta 2022

NASA löysi epätarkkuuksia avaruudesta

 
Kuva: NASA-GSFC, Adriana M. Gutierrez (CI Lab).

Joel Kontinen

Ruskeat kääpiöt ovat liian massiivisia ollakseen planeettoja, mutta eivät tarpeeksi suuria ollakseen tähtiä, mikä antaa niille molempien ominaisuuksia. 

Nyt James Webbin avaruusteleskooppia käyttävät tähtitieteilijät ovat löytäneet pilviä yhdestä näistä kosmisista objekteista. James Webb -avaruusteleskooppi voi tarkkailla ruskeita kääpiöitä ennennäkemättömän yksityiskohtaisesti.

James Webbin avaruusteleskooppi (JWST) on löytänyt suoria todisteita hiekan kaltaisista aineista valmistetuista pilvistä kaukaisessa maailmassa. Ruskeat kääpiöt ovat suuria kaasupalloja, massiivisempia kuin planeetat, mutta joilla ei ole tarpeeksi massaa ja painovoiman painetta käynnistääkseen ydinfuusion kuten tähdet, mikä antaa niille himmeän hehkun enimmäkseen infrapuna-alueella. Tähän mennessä kaikki havainnot näistä epäonnistuneista tähdistä olivat olleet kapealla valon aallonpituudella, mikä rajoitti ymmärrystämme niiden kemiallisesta koostumuksesta.

Epäonnistunut tähti on evolutionistien sanonta. Me taas uskomme, että Jumala loi avaruuden juuri sellaiseksi kuin sen näemme. 

 Lähde: 

Wilkins, Alex, 2022, JWST has spotted sandy clouds on a distant alien world New Scientist 2.9.