lauantai 13. marraskuuta 2021

Evoluution mukaan olemme sienten sukua

 Kuva: Nick Hobgood, CC BY-SA 3.0

Joel Kontinen

Evolutionistit uskovat, että’ olemme sienten sukua. Näin Science kirjoittaa:

Vaikka ihmiset eivät tiedä, miten aivot kehittyivät, he luulevat, että sillä on jotain kytköksiä sieniin. Sienet edustavat kaukaisia eläinsukulaisiamme. Niillä ei ole hermostoa, mutta niillä on yksinkertainen suodatin ruokintaa varten.

Musser kumppaneineen kartoitti makean veden sienessä (Spongilla lacustris) olevat solutyypit ja havaitsi, että monet synaptisessa kommunikaatiossa tärkeät geenit ilmentyvät pienten ruoansulatuskammioiden soluissa. He löysivät presynapsille ominaista erityskoneistoa pienistä moninapaisista soluista, jotka ovat kosketuksissa kaikkiin muihin soluihin ja myös postsynapsin vastaanottavaan hermostoon koanosyyteissä, jotka synnyttävät veden virtausta ja sulattavat mikrobien ruokaa.

Nämä tulokset viittaavat siihen, että ensimmäinen suunnattu viestintä eläimillä on saattanut kehittyä säätelemään ruokintaa, toimien evolutionistien mukaan lähtökohtana pitkällä polulla hermoston evoluutiota kohti.

Tämä tutkimus ei pidä paikkaansa. Sienet eivät ole meidän aivojemme esikuvia. Genesiksen mukaan sienet luotiin eri päivänä kuin ihmiset.

 Lähde:

Purnell Beverly A. 2021. Developmental Biology Sponges and evolutionary origins Science4.11.