perjantai 19. marraskuuta 2021

Miksi emme kuule avaruusolijoista?

 

Kuva ESA/Hubble & NASA

Joel Kontinen

Maan ulkopuolisen älyn etsintä on jatkunut 60 vuoden ajan tuloksetta. Kun otetaan huomioon tähtienvälisen viestinnän esteet, se on evoluution kannattajan mielestä vain silmänräpäys.  

Vuonna 1960 tähtitieteilijä Frank Drake aloitti kokeen. Hän tutki radioteleskoopilla kahta lähellä olevaa auringon kaltaista tähteä toivoen löytävänsä signaaleja, jotka olisi voinut tuottaa vain näitä tähtiä kiertävien planeettojen elämä. Hän ei löytänyt mitään.  Kuusi vuosikymmentä sen jälkeen, kun Drake aloitti maan ulkopuolisen älykkyyden (SETI) etsinnän, tähtitieteilijät ovat kuunnelleet tarkasti ja järjestelmällisesti. Silti emme ole kuulleet mitään.

Alienin invaasiot, nelikätiset ET:t ja kosminen lotto – New Scientist kysyy Project Ozman perustajalta ja inspiraatiolle nykyaikaisen maan ulkopuolisen elämän etsimiseen: ”Mistä sait inspiraation perustaa Project Ozma?”

”Vuonna 1957 tutkin Pleiades-tähtijoukkoa Harvardin yliopiston radio-observatoriossa. Kerran näimme tiedoissa lisätyn ominaisuuden. Se osoittautui radioamatööriharrastajaksi observatorion lähellä, mutta silloin luulin, että olimme havainneet selvän todisteen.”  

Näin sanoo Frank Drake. 

Yksi mahdollisuus on, että avaruudessa ei yksinkertaisesti ole avaruusolentoja – että olemme todella yksin. Mutta tämä näyttää epätodennäköiseltä, kun otetaan huomioon, miten iso avaruus on.

Tämä on evolutionistien näkemys. Elämää täytyy olla Marsissa ja kaikkialla avaruudessa.

 

Lähde:

Beall Abigail, 2021. Why haven't we heard from aliens? There is a reason for the silence. New Scientist, 17.11.