sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Kivikauden ihmiset pukeutuivat kirjaviin kankaisiinGran Canarian kivikautiset ihmiset tekivät taidokkaita saviruukkuja. Uusi tutkimus osoittaa, että tietomme kivikauden ihmisten vaatteista ovat olleet vääriä.Joel Kontinen

Elokuvassa One Million Years B.C. (1966) Raquel Welch keikistelee nahkabikineissä. Retu Kivisen vaatteet eivät myöskään olleet riemunkirjavia. Filmintekijöiden ja sarjakuvapiirtäjien tavoin moni muukin olettaa, että kivikauden ihmiset pukeutuivat eläinten nahkoihin.

Science-tiedelehti vihjaisi kuitenkin hiljattain, että tämä uskomus joutaa romukoppaan. Näkemys on johtunut joko tiedon puutteesta tai sitkeistä ennakkoluuloista – tai molemmista.

Arkeologit löysivät Georgiasta vaaleanpunaisia, mustia ja turkooseja kuituja, joista kivikauden ihmiset valmistivat vaatteita. Löydön iäksi on arvioitu 34 000 vuotta. Se on luultavasti paljon nuorempi, koska ajanmääritysmenetelmät ovat tunnetusti epäluotettavia.

Pellava löytyi luolasta. Tutkijat arvelevat, että sen asukkaat saattoivat valmistaa siitä vaatteiden lisäksi myös narua ja koreja.

Luolassa asuminen ei välttämättä tarkoita sitä, että ihmiskunnan historia ulottuisi satojentuhansien tai jopa yli miljoonan vuoden päähän. Raamatussa kerrotaan Lootista, joka asui jonkin aikaa luolassa tyttärineen Sodoman ja Gomorran hävityksen jälkeen noin 4000 vuotta sitten.

Esimerkiksi Kanarian saarilla luolia käytetään edelleenkin asuntoina.

Tietomme kivikautisista ihmisistä on muuttunut huomattavasti viime vuosina. Tiedämme nyt, että he käyttivät kenkiä. He valmistivat myös soittimia ja aseita.

Löydöt eivät toisin sanoen lainkaan tue darvinistista käsitystä asteittaisesta kehityksestä täysin primitiivisistä villi-ihmisistä kohti nykyisiä korkeakulttuurin asukkeja.

Murahtelevia apinaihmisiä ei koskaan ollutkaan. Ihmisen todellinen alkuhistoria kerrotaan Genesiksessä.


Lähde:

Derbyshire, David. 2009. Our Stone Age ancestors wore bright and garish clothes. Daily Mail. (11.9.)
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1212692/Our-stone-Age-ancestors-wore-bright-garish-clothes.html